Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ЦИК показа бюлетините за вота през октомври

Политика

ЦИК показа бюлетините за вота през октомври

ЦИК показа бюлетините за вота през октомври - Tribune.bg
Снимка:

Централата избирателна комисия (ЦИК) показа хартиените бюлетини и инсталираната демо версия на бюлетината за разяснителната кампания за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Бюлетините са две — за гласуване в страната и за гласуване извън страната. Разликата между двете бюлетини е, че извън страната няма преференциален вот. Абсолютно идентични са и електронните бюлетини. Бюлетината ще е на две страници. На първата страница ще има 15 позиции, а на втората страница останалите позиции. 

И в двете липсва номер 21, тъй като за една от партиите, регистрирани в ЦИК, едва след тегленето на жребия, стана ясно, че няма регистрирани листи с кандидат-депутати, напомнят от ЦИК.

Росица Матева припомни, че на 17 септември изтича срокът за гласуване по настоящ адрес, както и че той се подава до общинската администрация или през Главна дирекция ГРАО.

6631 са кандидатурите в тези избори. 1297 са регистрираните кандидати в две листи. 9 кандидати са заличени. Заличени са регистрациите на 7 кандидати с двойно гражданство. 

Членовете на СИК в чужбина ще са между 4 100 и 4 200.

На 10 септември всички машини ще бъдат доставени в областните управи, за да може всички желаещи да гласуват пробно. 50 900 са подадените заявления извън страната – само 23 са били на хартиен носител и всички останали електронно. Броят на секциите вероятно ще бъде по-голям от миналата година, казаха още от Комисията.

БГНЕСБГНЕС

Говорителят на ЦИК Росица Матева заяви, че договорът със „Сиела Норма“ все още не е подписан, очакват се още няколко документа, за да бъде одобрен от ЦИК. От петък фирмата е определена за изпълнител на дейностите и има срок да инсталира демо версията върху 460 машини за демонстрационните гласувания.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати