Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ЦИК с последни данни за вота: Все още обработваме данни от Пловдив

Политика

ЦИК с последни данни за вота: Все още обработваме данни от Пловдив

ЦИК с последни данни за вота: Все още обработваме данни от Пловдив - Tribune.bg
Снимка:

„Основната причина за този брифинг е да не ни звъните постоянно. Нямаме окончателни резултати за изборите за президент, защото очакваме повторното въвеждане на данните за Пловдив град и Пловдив област“, обяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов.

Той допълни, че това се прави, за да се коригират грешките при нанасяне и двама членове на ЦИК проверяват протоколите.

„В момента правим този анализ върху вече пристигналите данни, като той е приключил за тези от чужбина и е в ход за тези в страната. За да успеем да приключим всичко с президентските избори, то трябва да пристигнат документите и от двата пловдивски района“, обясни още Томов.

По думите му дори и след нанасяне на оставащите данни не се очертава особена разлика в процентите за парламентарните избори, но може да има някакви отклонения.

Той допълни, че всички дефектирани машини ще бъдат подменени или ремонтирани, ако това е необходимо и само с устройства, закупени от „Сиела Норма“ и при никакви обстоятелства с тези, които фирмата е внесла в страната. Ако пък се окаже, че са необходими повече машини за ремонт и са необходими, то ще се вземат от секциите, където са ползвани две машини, но активността е била малка, но този вариант от ЦИК го обмислят като краен.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ЦИК, избори, машини
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати