Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ЦИК стартира обществената поръчка за машините за вота на 2-и октомври

Политика

ЦИК стартира обществената поръчка за машините за вота на 2-и октомври

ЦИК стартира обществената поръчка за машините за вота на 2-и октомври - Tribune.bg
Снимка:

Централната избирателна комисия стартира обществената поръчка за машините за вота на 2-и октомври. Прогнозната стойност на поръчката е в размер на 6 800 000 лева без ДДС, съобщава БНР.

ЦИК ще изпрати покани до „Смартматик Интернешънъл Холдинг Б.В”. и „Сиела Норма“ АД за участие в процедура на договаряне без предварително обявление за възлагане на обществена поръчка по реда на Закона за обществените поръчки.

Със свое решение от снощи Централната избирателна комисия откри процедура на договаряне без предварително обявление за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Дейности по осигуряване на машинното гласуване в страната и извън страната в изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г., за частичните избори за кметове на 9 октомври 2022 г. и на 23 октомври 2022 г., съгласно техническата спецификация и условията на договора“.

Те включват:

Инсталиране на демоверсия на електронна бюлетина на до 500 специализирани устройства за електронно машинно гласуване, параметризиране на бюлетините, конфигуриране и настройване на до 11 100 машини, както и дейности, представляващи логистично осигуряване, техническо обслужване и транспортирането им в страната за изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г

„Смартматик Интернешънъл Холдинг Б.В.” е автор на софтуера и производител на закупените от Централната избирателна комисия СУЕМГ, които ще се използват на изборите.

„Сиела Норма“ АД е доставило по договори от миналата година 11 200 машини и е осъществило логистичното осигуряване и техническото  обслужване.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети