Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цонева от ДБ за Петков и Василев: Ние сме съмишленици, не конкуренти

Политика

Цонева от ДБ за Петков и Василев: Ние сме съмишленици, не конкуренти

Цонева от ДБ за Петков и Василев: Ние сме съмишленици, не конкуренти - Tribune.bg
Снимка:

Не очаквам да има промяна на позициите за съставяне на правителство, всички възможни варианти бяха изчерпани. Това заяви за БНТ Антоанета Цонева, депутат от „Демократична България“.

Тя коментира въпроса кога трябва да се проведат президентските избори и удачно ли е да бъдат заедно с извънредните парламентарни.

„Моето лично разбиране и на колегите, с което обсъждаме, е, че изборите е най-добре да бъдат 2 в 1, евентуално средата на ноември“, каза Цонева.

Относно темата за евентуален политически проект на служебните министър Кирил Петков и Асен Василев, тя заяви:

„ „Демократична България“ подкрепя изключително силно техните политики. Адмирираме тяхната дейност, ние сме съмишленици, не конкуренти. Каквото и да предприемат, ние винаги ще останем съмишленици.“, обясни Цонева.

На въпроса кога от ДБ ще обявят кандидата си за президент, тя заяви: „Разбираме, че нямаме достатъчно време, но когато сме готови с решение, то ще бъде оповестено.“

Цонева коментира и темата защо от коалицията не се явиха на разговори с БСП за съставяне на правителство с третия мандат.

„БСП и техният лидер допуснаха една основна грешка - когато се провали втория мандат, ние казахме, че трябва да има консултации между партиите, което г-жа Нинова отказа. Бяхме готови, имахме нагласата третият мандат да бъде осъществен, но няма как да стане без партиите да си говорят.“, категорична е Цонева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати