Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цонева, ПП-ДБ: Никакъв Армагедон не се задава. Ротация ще има!

Политика

Цонева, ПП-ДБ: Никакъв Армагедон не се задава. Ротация ще има!

Цонева, ПП-ДБ: Никакъв Армагедон не се задава. Ротация ще има! - Tribune.bg
Снимка:

„Никакъв Армагедон не се задава - ротацията ще мине", заяви депутатът от ПП-ДБ Антоанета Цонева в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

„Ротацията е във фокуса на вниманието, защото е необичайна практика за българския политически живот, но не се очакват големи сътресения в кабинета“, коментира тя.

"Не очаквайте големи трусове и размествания в кабинета. Целта е да има управление, което да може да продължи инерцията и посоката, което е поело. Влизането на един нов министър отнема месеци, а в това правителство темпото е изключително силно".

„Ще се изпълни смяната на министър-председателя - все още обаче не е ясно дали Николай Денков ще заеме мястото на Мария Габриел във външното министерство или ще вземе образователния ресор“, допълни още Цонева.

"Това е въпрос на колективно решение на органите на мандатоносителите. Не е драма дали някой министър ще бъде сменен - те просто трябва да са наясно с посоката и да издържат на темпото на кабинета".

„Някои работят изключително силно“, коментира Цонева и посочи за пример екоминистъра и неговия екип. тя определи като "станиолен шум" дебатите около предстоящото посещение на българска делегация в САЩ.

"Много по-важни неща се случиха в парламента само за една седмица. Приехме нова формула за референтните цени на лекарствата за онкоболни. Завършват промените в Закона за БНБ, който трябва да осигури интеграцията на нашата централна банка в системата на еврото", каза още тя.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ротация
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети