Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цвета Галунова: Оставам във „Възраждане“ и не съм казвала, че ще напускам партията

Политика

Цвета Галунова: Оставам във „Възраждане“ и не съм казвала, че ще напускам партията

Цвета Галунова: Оставам във Възраждане и не съм казвала, че ще напускам партията - Tribune.bg
Снимка:

„Знам, че г-жа Галунова се е срещала с г-н Петков за нейния законопроект за българската музика“, коментира Костадин Костадинов

„Вчера, след като направихме пресконференцията повече такива обаждания нямаше, защото дадохме ясен знак, че няма как лицето Петков, все още заемащ длъжността министър-председател да се опитва да прави някаква търговия с който и да било от „Възраждане“, защото „Възраждане“ е монолитна и сплотена организация. Ние имаме кауза, не сме като тези търговци в храма, които са дошли тук, за да продават, продават себе си, продават България, продават българския народ. Общо взето те си мислят, че когато те се продават, може и някой друг да бъде купен. В крайна сметка „Възраждане“ не е организация, която има за цел просто да влезе в парламента. Целта на „Възраждане“ е да управлява държавата самостоятелно. В името на това ние в никакъв случай няма да толерираме подобни престъпни деяния от страна на управляващата коалиция, както и разбира се от страна на някой от представителите на управляващото мнозинство, които са се опитвали по някакъв начин да влизат в контакт с народни представители от „Възраждане“. Това заяви по време на брифинг в парламента председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов в отговор на въпрос дали продължават опитите на „Продължаваме Промяната“ за връзка с депутати на партията.

„Ще се погрижим за това след време за всеки един от тези престъпници да има съответното наказание и да получат справедлива присъда, която да излежат в затвора“, категоричен бе Костадинов.

Попитан дали излязлата информация, че депутатът Цвета Галунова е готова да си тръгне от „Възраждане“, той отговори така:

„Доколкото знам преди малко пак са питали г-жа Галунова. Вчера точно поради тази причина ние не казахме имената на хората, които са били питани, защото това е много жълто, неприятно, дори бих казал гнусно, когато всичко се свежда до това кой на кого какво бил казал. Фактите са два неоспорими. От една страна има престъпно управление, което се опитва да си купи депутати, от другата страна имаме хора, които се съпротивляват на това. Но самият факт, че е направен такъв опит за покупка на депутат е безкрайно гнусен и неприятен и ние не искаме да подлагаме нашите народни представители на подобна омерзителна процедура да се оправдават и да се обясняват, защото в момента името на г-жа Галунова беше завъртяно по изключително нечистоплътен начин. Доколкото знам тя вече втора седмица обяснява едно и също нещо“.

Костадинов отвърна на твърденията на ГЕРБ с контраобвинение, че той пък имал информация че Делян Добрев можело да напусне ГЕРБ, защото от ПП му обещали пост в бъдещ кабинет.

„Знам, че г-жа Галунова се е срещала с г-н Петков за нейния законопроект за българската музика. Естествено, че знаехме за това, естествено след това чухме какво точно й е казано. Само че това, което й е казано в среда със свидетели е съвсем различно от това, което й е казано по телефон с недомлъвки“, обясни лидерът на „Възраждане“.

По думите му по време на разговора са се опитали да предложат стимули.

„Решението ни ще бъде да не подкрепим „Продължаваме Промяната“ за кабинет. Оставам във „Възраждане“ и не съм казвала, че ще напускам партията“, коментира от своя страна Цвета Галунова пред журналисти в парламента упорито тиражиращата се информация, че именно тя ще е една от напускащите групата на Костадинов и евентуално глас, на който ПП ще разчитат.

Тя бе категорична, че всичко, което се излива в медиите, че ще напусне „Възраждане“ и ще стане независим депутат не е вярно.

„До момента съм стояла твърдо зад "Възраждане" и не виждам причина да не стоя зад тях“, каза Галунова.

Тя не отрече, че е разговаряла с премиера Кирил Петков. Това се е случило още преди да мине вотът на недоверие, като темите са били законопроекта за българската музика за квота от 50% в ефира на БНТ и БНР и реформата в МВР и полицейските управления в Стражица и Полски Тръмбеш.

Галунова увери, че няма как да има сделка да подкрепи кабинета на ПП за сметка на законопроекта за българската музика.

„Никога никой не ми е предлагал нито постове, нито пари, нито стимули, а всичко това, което се изнася по медиите е абсолютна спекулация“, отбеляза Галунова.

Тя увери и че ще влезе в пленарна зала като част от кворума, когато се гласува евентуалното второ правителство на „Продължаваме Промяната“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати