Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цвета Караянчева: Не е нормално противопоставянето, което президентът започна спрямо институциите

Политика

Цвета Караянчева: Не е нормално противопоставянето, което президентът започна спрямо институциите

Цвета Караянчева: Не е нормално противопоставянето, което президентът започна спрямо институциите - Tribune.bg
Снимка:

Ние не сме Цвета, Бойко, Румен. Ние сме институции, които помежду си трябва да имат нормален и успешен диалог, категорична е тя

"Не е нормално това противопоставяне, което президентът започна спрямо институциите. Това наистина смущава". Това каза пред БНР Цвета Караянчева - председател на Народното събрание.

Според нея той трябва да направи така, че всички институции при него да си говорят нормално.

Караянчева уточни, че ако президентът посочва конкретни проблеми, критиките му ще са приемливи. Тя припомни, че на тържеството за 30-годишнината на КНСБ и тя, и премиерът Бойко Борисов са подали ръка на Румен Радев, защото:

"Ние не сме Цвета, Бойко, Румен. Ние сме институции, които помежду си трябва да имат нормален и успешен диалог". По думите на Караянчева президентът трудно е подал ръка на премиера.

"В трите години от мандата си президентът чертае разделителни линии. Това видяхме и в шествието, което той оглави, разделено от шествието, което организираше Столичната община - заедно с патриарха, аз също бях имаше и депутати от БСП. На 19-и февруари, когато България се прекланя пред своя най-чист и най-смислен герой, не биваше да се случва това. Какво иска президентът да каже с това шествие: "Вижте, аз мога да събера много хора". И какво от това".

Председателката на Народното събрание беше категорична, че шествието, което е повел президентът в деня на Левски, не е било всенародно шествие. Тя коментира, че не би имало такова освиркване на кметицата на София Йорданка Фандъкова, ако не е било това организирано шествие, чийто патрон беше Румен Радев, преди честването на паметника на Апостола. Тя нарече "организирана агитка" скандиращите и освиркващите.

"Премиерът Борисов е доказал, че през всички тези години е поставял чадър над никого - било на хора от ГЕРБ, било на хора от коалиционните партньори. При всяко едно доказано нарушение - всеки си понася кръста", коментира Караянчева и уточни, че това е причината ГЕРБ да продължава да печели избори.

"Поредната фалшива новина е къщата в Барселона", така председателката на парламента коментира публикациите в пресата в Испания за разследване от прокуратурата в испанската област Каталуня във връзка с международна схема за пране на пари, в което е включен и българският премиер Бойко Борисов.

Караянчева допусна, че появата на фалшивите новини е свързана с приближаването на България към влизане в ERM 2. Тя посочи евродепутатите от БСП Елена Йончева и Иво Христов като основни разпространители на неверни информации, очернящи управляващите в България.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети