Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов: Българската икономика се развива, доказателства идват отвън и отвътре

Политика

Цветанов: Българската икономика се развива, доказателства идват отвън и отвътре

Цветанов: Българската икономика се развива, доказателства идват отвън и отвътре - Tribune.bg
Снимка:

Бюджет 2019 г. е най-добрият от много години насам, уверява председателят на ПГ на ГЕРБ

„Българската икономика се развива. Доказателства за това идват както отвън - кредитният рейтинг от международните агенции, така и отвътре - Бюджет 2019 г. е най-добрият от много години насам. Уверен съм, че тези отлични резултати ще дадат нов силен тласък на нашата работа по пътя ни към осигуряването на българските граждани европейски доходи и стандарт на живот“. Това написа във Фейсбук председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той подчертава, че международната рейтингова агенция S&P Global Ratings потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута 'BBB-/A-3'. Перспективата пред рейтинга също се потвърждава и остава положителна. Експертите от S&P очакват силен ръст на БВП в следващите 3 години и отчитат като благоприятно условие за запазването на рейтинга напредъка на България по присъединяването ѝ към Валутния механизъм II (ERM II).

Преди близо две седмици Fitch също потвърди кредитния рейтинг на България BBB в чуждестранна и местна валута със стабилна перспектива.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Калоян Вярно е има много нови инвеститори в България, развиваме се
02.12.2018 15:19 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети