Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов иска Борисов да се намеси и да спре Алексей Петров

Политика

Цветанов иска Борисов да се намеси и да спре Алексей Петров

Цветанов иска Борисов да се намеси и да спре Алексей Петров - Tribune.bg

Петров издебна днес бившия вътрешен министър и го попита защо е излъгал преди години

„В тази предизборна кампания Борисов е впрегнал всичките си усилия от сплашване до приближени до него лица като Алексей Петров, който днес направи пореден опит за търсене на провокация на партийно събитие на ПП „Републиканци за България“ в Своге, а по-късно и в Елин Пелин“, обявиха от партията.

По-рани днес Петров потърси обяснения от Цветан Цветанов, за когото счита, че го е набедил по груб начин преди години. Той вече осъди България в Съда по правата на човека, заради методите на действие на Цветан Цветанов и показните му арести като вътрешен министър.

Алексей Петров търси обяснения от Цветанов: Кой лъже, МВР или вие? (ВИДЕО)

„Ако управляващите не са в състояние да осигурят нормално протичане на предизборна кампанията, това ясно говори за голямо притеснение у тях от предстоящия резултат на изборите и заплаха в лицето на ПП „Републиканци за България“. Поредната демонстрация днес от страна на Петров и приближените му, идвайки от други населени места е показател точно на това, да бъде предизвикан обществен скандал и дори сблъсъци и разправа“, се казва в позицията, разпространена от пресцентъра на партията.

ПП „Републиканци за България“ се противопоставя срещу подобни форми на натиск и заявяват, че няма да ги толерират под никаква форма.

„Опитите за заплахи и възникването на инцидент в Своге беше предотвратен от бързата реакция на Районното управление в Своге и отзовалите се за много кратко време полицейските служители. На партийните събития в Своге и Елин Пелин бяха представени регистрираните кандидати за народни представители от ПП „Републиканци за България“. Това е втори опит на Алексей Петров, идвайки с хора от други населени места и с лица, които осъществяват охранителни действия на групата му. Ще продължим да провеждаме предизборната си кампания и ясно се разграничаваме от политиците, чиито действия се осланят на всяване на страх“, казват те.

„На всеки български гражданин трябва да му бъде осигурено правото да направи своя информиран избор и да упражни правото си на глас, без притеснение, а не да е свидетел на събития изпълнени по предварително написан сценарий. Държавата в лицето на министър-председателя е тази, която трябва да се погрижи да няма подобни провокации като днешните, както и Министерство на вътрешните работи, за да не се стигне до сблъсъци“, завършва позицията им.


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети