Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов: БСП нямат истинска визия за България и алтернативни решения

Политика

Цветанов: БСП нямат истинска визия за България и алтернативни решения

Използват популизъм, за да осъществят мечтата си – предсрочни избори

БСП нямат истинска визия за България и алтернативни решения за бъдещето на страната. Политическите ни опоненти използват всякакви средства, включително и популизъм, за да осъществят мечтата си – предсрочни избори. Предсрочните избори обаче означават нестабилност и спад на инвестициите. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на третия национален форум на Предприемачи ГЕРБ „Предприемачество. Развитие. Перспективи“. Събитието се провежда в Поморие.

„Много често, когато БСП представят „Визия за България, представящите са повече от гражданите. Ето това е оценката на хората за БСП“, заяви Цветанов. По думите му няма как Корнелия Нинова да твърди, че годишно се крадат по 10 млрд. лв. от обществени поръчки при положение, че средствата, които за една година се разпределят в страната по всички програми, са 4.5 млрд. лв. Той обясни, че БСП не подкрепят решенията на управляващите, защото имат указания да дискредитират всички добри наши политики.

„В Бюджет 2019 са предвидени с 5 млрд. лв. повече разходи в сравнение с 2018 г. и това няма по никакъв начин да се отрази на дефицита. Какъв е отговорът на БСП – предлагат алтернативен бюджет, но не казват откъде ще дойдат нужните средства за него. Не казват и дали това ще повиши дефицита“, отбеляза председателят на ПГ на ГЕРБ.

Според Цветанов по време на дебата за пакта на ООН за миграцията, от опозицията удобно са пропуснали факта, че той няма правна стойност. „Оказа се, че те в България призовават да не се присъединяваме към пакта, а евродепутатите им са го подкрепили в ЕП“, отчете той. Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че вчера Народното събрание е ратифицирало актуализираното общо споразумение на ЕС с Турция, свързано с бежанците. „Като външна граница на ЕС ние сме особено уязвими в случай на сериозен миграционен натиск. Затова изпълнението на това споразумение за нас е особено важно. Най-яростните опоненти на ратификацията бяха именно БСП, които и от тази тема се опитата да създадат хаос“, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

Цветанов уточни, че през 2014 г. минималната работна заплата е била 310 лв., докато сега е 510 лв., а в края на мандата ще достигне и 650 лв. Според него това се дължи на добрата работа на приходните агенции и на добрите икономически показатели на страната. „Ниският ни външен дълг и високият ни икономически растеж могат да бъдат пример за много страни в ЕС“, подчерта той.
Зам.-председателят на ГЕРБ отбеляза, че е имало много спекулации по темите с данъка и гражданската отговорност на автомобилите. „Ако ветото на президента Радев върху Закона за корпоративното подоходно облагане бе прието, съществуваше възможността данъците на гражданите за битови отпадъци догодина да скочат поне 3-4 пъти. Какво щяхме да кажем тогава на хората?“, попита Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ бе категоричен, че Българското председателство на Съвета на ЕС е било изключително успешно. „Нашият основен приоритет бе да се гарантира европейско бъдеще на страните от Западните Балкани. Това се случи и съм уверен, че инвестициите в региона ще се увеличават“, изтъкна той. Цветан Цветанов коментира, че европейските избори догодина ще бъдат ключови за развитието както на ЕС, така и на България. Той обясни, че е важно в ЕС да има политическа стабилност и икономически развитие, като уточни, че тези две неща могат да съществуват единствено заедно. „Очаквам на изборите догодина антиевропейското говорене да ескалира“, сподели той.

Цветанов призова предприемачите от ГЕРБ да бъдат сплотени и да се борят с фалшивите новини, като в същото време бъдат посланици на добрите политики на правителството.

Развитието и подкрепата на малкия и средния бизнес е приоритет за нас. Това заяви председателят на Предприемачи ГЕРБ Валя Чилова по време на откриването на третия национален форум на ПГЕРБ.
„Без предприемаческия дух няма как да вървим напред и да се развиваме. С форуми като днешния се показва какво държавата прави за нас. Вчера бе открита многофункционална спортна площадка в Поморие, без вашите проекти и подкрепа няма как да развиваме нашите политики“, сподели кметът на Поморие Иван Алексиев.

Областният координатор на ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев коментира, че провеждането на подобни форуми се превърна в успешна традиция на ГЕРБ. „От 13 общини ГЕРБ имаме 9 кмета. Те са втори и трети мандат, всички те смениха представители на БСП и това предизвика бурното развитие на общини им. Пример за отношението на държавата към бизнеса е пътят Бургас-Слънчев бряг“, допълни бургаският депутат.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още