Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов: С позицията за Венецуела Радев създава напрежение

Политика

Цветанов: С позицията за Венецуела Радев създава напрежение

Цветанов: С позицията за Венецуела Радев създава напрежение - Tribune.bg
Снимка:

Зам.-председателят на ГЕРБ е убеден, че Русия ще опита да влияе на изборите в България

„Начинът, по който Радев направи неговата позиция за Венецуела, той допълнително създава напрежение и предпоставки за разделение в обществото”. Това заяви пред БТВ председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той припомни, че правителството е това, което определя външната политика на страната. По отношение на ролята на Русия в предстоящите избори в България, Цветанов е убеден, че ще има опити за намеса.

На въпроса възможно ли е да се стигне до изгонване на руски дипломати зам.-председателят на ГЕРБ обяви, че има лична позиция, но ще се въздържи да я сподели.

Цветанов коментира и предстоящото изслушване в Комисията за контрол над службите за сигурност във връзка с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев и информациите за съпричастност на извършителя със случая „Скрипал“.

„Когато излиза такава информация в определени медии, съвсем нормално и закономерно е парламентът да има съответната информираност от компетентните органи. Затова в четвъртък ще има такава среща… Убеден съм, че по този начин ще можем да ограничим възможността за някакви спекулации и че ще може да се говори по същество и за взаимодействието, което имаме с нашите европейски партньори“, каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Трябва да разберем първо дали има съвпадение на датите и периодите, в които е посещавал страната ни и Великобритания. За Великобритания вече е установено, че е имало присъствие на този служител на службите на Русия. Ако има подобно присъствие в същия период в България, когато съвпада с казуса „Гебрев”, тогава ще има много интересни въпроси, които ще бъдат зададени на компетентните органи и на тези, които трябва да отговорят“, разясни депутатът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети