Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Плевнелиев: Президентът Радев е в международна изолация, сляпо следва политиките на Кремъл

Политика

Плевнелиев: Президентът Радев е в международна изолация, сляпо следва политиките на Кремъл

Плевнелиев: Президентът Радев е в международна изолация, сляпо следва политиките на Кремъл - Tribune.bg
Снимка:

Европейските партньори не му се доверяват – той направи много да наруши доверието

От отчета на Румен Радев е станало ясно, че той вече е в международна изолация заради открито про-кремълската политика, която води. Това личи от факта, че през първата година на управлението си Радев прави 35 външнополитически посещения, а през втората – едва 19. Мнението изрази предшественикът на Радев на „Дондуков“ 2 в интервю за Debati.bg.

„Това е доказателство само за едно: президентът Радев вече е в международна изолация. Европейските партньори не му се доверяват, той направи много, много за да може да наруши доверието. И по казуса със споразумението за свободна търговия с Канада, което беше взривено от президента Радев и от никой друг в ЕС като държавен глава, и по казуса със санкциите срещу Русия, и по казуса с Венецуела, и по казуса със самолетите и много, много, много други примери“, изброи Плевнелиев.

„Ние имаме български държавен глава, който единствено и само следва сляпо, дори понякога без да мисли, зададената от Кремъл политика и по този начин създава огромен проблем вече, надявам се това да е видимо за всички, на българската държавност като цяло”, смята той.

Според Плевнелиев една от причините за това е, че Радев не формира сам позициите си, а има някой, който „дърпа конците” и този някой е силно свързан с Русия. Държавният глава в периода 2012-2017 г. изрази силното си притеснение от факта, че Радев подронва доверието на Западните ни партньори и се опитва да отклони България от евроатлантическия курс.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Георги Напълно подкрепям президента Плевнелиев. Радев е пионка на Кремъл. Нещо повече, Кремъл явно го има за слабоумен и го използва за всичко.
09.02.2019 16:17 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати