Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов: Стига с тази омраза и желание да опетниш опонента си

Политика

Цветанов: Стига с тази омраза и желание да опетниш опонента си

Снимка:

Зам.-председателят на ГЕРБ призова да се сложи край на компроматната война, която опонентите на ГЕРБ поведоха

От непрекъснатите си обиколки в страната се убедих, че гражданите и представителите на бизнеса искат да има стабилно държавно управление, защото то е гаранция и за добра бизнес среда. Обратно – едни предсрочни избори и служебно правителство носят много неизвестни. Това заяви пред журналисти в Силистра зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ призова да се сложи край на компроматната война, която политическите опоненти на ГЕРБ поведоха.

„Стига с тази омраза и желание да опетниш опонента си. Нека вместо за компромати – насочим обществения и политическия диалог към европейските избори. Нека водим дебат по същество – политическите партии да сблъскаме своите възгледи и предложения. Може би именно липсата на алтернатива кара нашите политически опоненти да бъдат толкова агресивни и само да рушат доверието към държавните институции“, посочи той.

Цветан Цветанов отбеляза, че предстои нов финансов програмен период от 2021 г. и е важно страната да се подготви добре за него. „Докато при управление на ГЕРБ няма спряно дори 1 евро по оперативни програми, по време на правителството на БСП спряха всички еврофондове. Сега ситуацията е коренно различна, особено след като стана ясно, че европейският бюджет за България ще достигне рекордните 18 млрд. лв.“, коментира той. Според Цветанов някои хора искат да правят кампанията си с агресивно поведение спрямо Турция, което по думите му не е отговорно. „Не е ли редно да имаме добри отношения с Турция, особено на фона на риска миграционният натиск да се увеличи“, попита той.

„ПП ГЕРБ започна отрано срещите из страната във връзка с европейските избори, защото искаме да подчертаем както пред гражданите, така и пред структурите – важността на този вот“, обясни Цветанов и отново призова бъдещите 17 български евродепутати да подпишат меморандум за общи действия по определени теми от национален интерес.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема