Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов за Изборния кодекс: За нас е по-важно да гарантираме спокойствието на хората

Политика

Цветанов за Изборния кодекс: За нас е по-важно да гарантираме спокойствието на хората

Цветанов за Изборния кодекс: За нас е по-важно да гарантираме спокойствието на хората - Tribune.bg
Снимка:

Независимо дали ще има вето или не, ГЕРБ връща преференциите

„ПП ГЕРБ нееднократно е показвала досега, че държи сметка за мнението на хората и че е чувствителна към реакциите на обществото по повод на законодателната дейност в парламента. След обстоен анализ, който извършихме заедно с премиера Борисов и членовете на Изпълнителната комисия, смятаме за наложително да преразгледаме промените в Изборния кодекс.“ Това написа в профила си във Фейсбук председателят на ПГ ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

По-рано през деня премиерът Бойко Борисов свика заседание по темата на Изпълнителната комисия на партията. "ГЕРБ ще възстанови по подходящия начин т.нар. преференциално гласуване, защото сме единствената политическа сила в България, която се вслуша в гласа на 2.5 млн. избиратели", заяви след срещата депутатът от партията Георги Марков. По време на пресконференцията беше отбелязано и, че преференцията не е отпаднала, а само прагът е бил вдигнат.

Цветан Цветанов обясни в статуса си в социалната мрежа, че ГЕРБ ще действа независимо от това дали президентът ще наложи вето или не.

„Парламентарната група на ГЕРБ ще предприеме всички необходими действия за ревизиране на приетите промени. Защото за нас е по-важно да гарантираме спокойствието на хората, както и да им покажем, че спазването на техните права е най-важно за нас.

Винаги сме се водили от разбирането, че изборните правила не са въпрос на създаване на предимство за една или друга партия, а следва да са здрава основа за осигуряване на честни и прозрачни избори“, допълва Цветанов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати