Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветозар Томов: Сделка за машините вероятно ще има

Политика

Цветозар Томов: Сделка за машините вероятно ще има

Цветозар Томов: Сделка за машините вероятно ще има - Tribune.bg
Снимка:

Сделка по всяка вероятност ще има, но все още не е финализирана. Най-вероятно до края на седмицата всичко ще бъде изяснено.“ Това каза пред БНР Цветозар Томов, заместник-председател и говорител на ЦИК, за проведената вчера вечерта среща между Централната избирателна комисия и производителя на машини за гласуване „Смартматик“.

Относно договора, който ЦИК ще предложи на „Сиела Норма“ за логистиката и софтуерното осигуряване на машините на предстоящите избори, Томов посочи, че „без сключването на такъв договор, колкото и машини имаме, няма да можем да ги използваме“.

От Холандия и Тайван могат да бъдат осигурени над 1500 машини, увери той. Машините от Холандия ще бъдат доставени чрез сухоземен транспорт. Това ще се случи и с машините, които ще потеглят към секциите в чужбина, с изключение на тези зад Океана.

Преговорите продължават около транспорта, логистиката на машините и процедурата за актуализирането на софтуера за всеки следващ вот, поясни Цветозар Томов.

По думите му целта е до президентските избори наесен ЦИК да е самостоятелна и да не зависи от никого за актуализирането на софтуера за следващи избори.

ЦИК в сегашния ѝ състав нямала намерение да харчи безразборно пари на данъкоплатците.

Ще търсим максимално изгодни за страната и за ЦИК финансови условия при реализацията на тази сделка“, коментира той за преговорите със „Смартматик“.

Томов смята, че е възможен ценови компромис и ще се намери оптимално финансово решение.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати