Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цял пасаж в американския доклад е посветен на Полфрийман, но той от месеци не е в България

Политика

Цял пасаж в американския доклад е посветен на Полфрийман, но той от месеци не е в България

Цял пасаж в американския доклад е посветен на Полфрийман, но той от месеци не е в България - Tribune.bg
Снимка:

Държавният департамент на САЩ публикува късно снощи доклад за състоянието на човешките права, който включва анализ на 194 държави и излиза всяка година по това време.

В частта му за България е отредено сериозно място на признаването на ЛГБТ общността, „македонското малцинство“ и проблемите с правосъдието на Джок Полфрийман.

Очаквано: Държавният департамент на САЩ акцентира върху защитата правата на ЛГБТИ и признаването на македонското малцинство

„На 28 май Върховният касационен съд отхвърли искането на главния прокурор да възобнови случая на лидера на Българската затворническа асоциация Джок Полфрийман. (Не се споменава, че е осъден убиец на български студент) Главният прокурор обжалваше решението на Софийския апелативен съд по случая с обвинения, че съдиите са в колаборация с Българския хелзинкски комитет, от които е поискано да направят писмено становище за процеса на рехабилитация на Полфрийман“, пише в американския доклад.

В него се посочва и казуса около освобождаването на Полфрийман, на когото въпреки това бе временно забранено да напусне България.

Австралиецът в момента обаче отдавна не е в пределите на страната, затова не е напълно ясно защо му е отделено толкова сериозна роля в доклада.

Австралиецът Джок Полфрийман е напуснал България

Полфрийман, който излежа в затвора 12 години от 20 годишната си присъда за убийството на студента Андрей Монов, от два месеца не е в страната, според БТВ. Той излезе от затвора през 2019 г. и дори впоследствие се включи в антиправителствените протести у нас. Предсрочното му освобождаване предизвика остра реакция в обществото.

Наложената му забрана за напускане на България беше отменена от съда и той е заминал законно и без проблеми.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (9)

Кравари, сър! Първо ваксините, после педалите!
31.03.2021 12:21 / Отговор
арсений Някой да обясни на презокеанските лайнари, как стоят нещата около "македонския въпрос"!!!
31.03.2021 12:23 / Отговор
Б Истински БЪЛГАРИ,пазете БЪЛГАРИЯ от безродниците.И ГОСПОД БОГ ДА НИ ПАЗИ.
31.03.2021 14:21 / Отговор
ефрейтора И когато следващия път Прокуратурата и ДАНС решат да арестуват руски шпиони , дано са разбрали , че БХК и правата на обратните , македонистите и убийците са по-важни за байдънова америка...
31.03.2021 15:20 / Отговор
Мимето България - зона свободна от руски шпиони и американски демократи!
31.03.2021 16:00 / Отговор
ефрейтора Миме , "американските демократи" са символ на най-извратените виждания в съвременна америка . Във всички области . Сега вече посягат на историята и науката . Геронтократична/сенилния джо и пелоси/ , измет...
31.03.2021 16:27
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети