Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Удар за Станишев – няма да води евродепутатите на БСП

Политика

Удар за Станишев – няма да води евродепутатите на БСП

Удар за Станишев – няма да води евродепутатите на БСП - Tribune.bg
Снимка:

Председател на българските социалисти в ЕП е Петър Витанов

Конфликтът в БСП продължава. Точно преди Националния съвет на партията в събота стана ясно и че ръководството на червените е подготвил нов удар за Сергей Станишев. Оказа се, че председателят на ПЕС няма да води евродепутатите на БСП в Брюксел. Вместо това с тази задача е натоварен младият Петър Витанов.

От БСП съобщиха за решението си във Фейсбук.

„Новоизбраните членове на Европейския парламент от „БСП за България“ проведоха своето първо заседание на 7 юни 2019 г. За председател на Делегацията на българските социалисти в ЕП беше избран Петър Витанов. Цветелина Пенкова беше утвърдена като ковчежник. Преизбран беше Станислав Котцилков за секретар на Делегацията. На своето учредително заседание, членовете на ЕП обсъдиха приоритетните за България въпроси, по които е важно да работят в предстоящия си мандат като евродепутати.

На срещата беше обсъдено и разпределението на българските евродепутати от „БСП за България” в комисиите интерпарламентарните делегации на ЕП, както и възможността в ръководството на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП/Socialists and Democrats Group in the European Parliament /да бъде предложен Сергей Станишев“, гласи постът в социалната мрежа.

Новината обаче бе посрещната доста остро от вътрешната опозиция в левицата.

„Това е продължение на поредица от политически нелогични решения, наложени от Корнелия Нинова“, коментира ситуацията лично Станишев.

„За мен това е патология, хиперактивност... Петър Витанов е избран за ръководител на групата. Този човек не знае къде е Страсбург и Брюксел“, коментира Георги Гергов и защити, че групата трябва да се води от Станишев.

Част от вътрешната опозиция не вярва в подаването на оставката на Нинова. Дори самият Станишев я определи като „театралност“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети