Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Украйна привика българския посланик заради думи на Радев (ОБНОВЕНА)

Политика

Украйна привика българския посланик заради думи на Радев (ОБНОВЕНА)

Снимка:

Киев очаква корекция на изявлението му, че Крим е на Русия

Украинското министерство на външните работи извика българския посланик в Киев заради изказването на президента Румен Радев, че Крим е руски. По време на вчерашния дебат между двамата претенденти за президентския пост попитан от проф. Анастас Герджиков на кого принадлежи Крим Румен Радев заяви: На Русия.

„Очакваме българският президент Румен Радев да коригира вчерашното си изявление.“,  се казва в позицията на украинското външно министерство.

Според Киев думите на настоящия български президент не допринасят за развитието на добросъседските отношения между Украйна и България и са в рязък дисонанс с официалната позиция на София за подкрепа на суверенитета и териториалната цялост на Украйна в нейните международно признати граници.

Посланик Костадин Коджабашев е уверил украинската страна в непоколебимата подкрепа на България за териториалната цялост на Украйна, за статута на Крим като неразделна част от територията на страната и за усилията за деокупация на полуострова, в частност с помощта на участието на България в Кримската платформа.  

 

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема