Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Украйна привика българския посланик заради думи на Радев (ОБНОВЕНА)

Политика

Украйна привика българския посланик заради думи на Радев (ОБНОВЕНА)

Украйна привика българския посланик заради думи на Радев (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Киев очаква корекция на изявлението му, че Крим е на Русия

Украинското министерство на външните работи извика българския посланик в Киев заради изказването на президента Румен Радев, че Крим е руски. По време на вчерашния дебат между двамата претенденти за президентския пост попитан от проф. Анастас Герджиков на кого принадлежи Крим Румен Радев заяви: На Русия.

„Очакваме българският президент Румен Радев да коригира вчерашното си изявление.“,  се казва в позицията на украинското външно министерство.

Според Киев думите на настоящия български президент не допринасят за развитието на добросъседските отношения между Украйна и България и са в рязък дисонанс с официалната позиция на София за подкрепа на суверенитета и териториалната цялост на Украйна в нейните международно признати граници.

Посланик Костадин Коджабашев е уверил украинската страна в непоколебимата подкрепа на България за териториалната цялост на Украйна, за статута на Крим като неразделна част от територията на страната и за усилията за деокупация на полуострова, в частност с помощта на участието на България в Кримската платформа.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати