Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Успех: Въпреки яростната съпротива на „Зелените“ – ЕП закри петицията срещу АМ „Струма“

Политика

Успех: Въпреки яростната съпротива на „Зелените“ – ЕП закри петицията срещу АМ „Струма“

Успех: Въпреки яростната съпротива на Зелените – ЕП закри петицията срещу АМ Струма - Tribune.bg
Снимка:

Успех за България в Брюксел – Комисията по петициите в Европейския парламент затвори окончателно петицията срещу изграждането на АМ „Струма“ в района на Кресна. Въпреки че неофициално един български представител е ударил сериозно рамо за придвижването на подписката, идеята за закриването ѝ беше подкрепяна активно от българските евродепутати по време на дебата.

До успеха се стигна въпреки бурната съпротива на „Зелените“ в ЕП.

Припомняме, че зад подписката бяха организациите от коалицията „За да остане природа в България“. Преди повече от година тя е внесена от Димитър Василев-Велин. Самият той има бизнес интереси в района на Кресна – в село Влахи управлява така нареченото Училище за природа, което навремето е създадено основно с европари. Освен дългогодишен „екоактивист“, Велин е и учредител на политическа партия „Зелените“, която сега се нарича „Зелено движение“. Тя е едно с коалицията „За да остане природа в България“.

Неправителствените „екоорганизации“ от това обединение получават милиони от Брюксел за изпълнение на проекти в сферата на опазването на околната среда, които са със съмнителна полза. В същото време представителите на тези НПО са и неизменни кандидати на всички видове избори в последните години.

По-рано през деня евродепутатът Ангел Джамбазки обясни пред медията ни:

„Идеята на петицията, е че всъщност няма нужда от магистрала в дефилето. А всеки български гражданин, който е пътувал там е наясно, че такъв път трябва да бъде изграден. И то не само заради задръстванията и забавения трафик, не само, че поради липсата на магистрала потокът ни заобикаля, като това е в интерес на Гърция и на Сърбия. Този път там в момента е опасен и всяка година взима десетки човешки жертви, освен това нанася щети на икономиката и стопанството“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (7)

Росен Браво на ЕП, много разумно и правилно решение. Дано зелените се усетят и да се кротнат, макар че като ги знам що за стока са - едва ли.
03.12.2019 12:21 / Отговор
Велина Много добра новина за България, въпреки упоритите опити на "зелените".Очаквам циркаджийксите им номера обаче да продължат.
03.12.2019 13:15 / Отговор
Христов Грандиозен провал за „зелените“ и техния шеф – Иво Прокопиев!
03.12.2019 15:37 / Отговор
Galincheto0o Супер. Най-накрая да прочета новина, която да е положителна в това естество за нас - българите. Браво на ЕП, а на "зелените" мога да кажа само, че по-важни са нашите семейства на фона на тази обстановка и честотата на пътните инциденти в тази област на страната ни!
03.12.2019 16:28 / Отговор
Калин Зелените родоотстъпници не успяха този път и това е радостно, но нека не забравяме, че бизнеса у нас е подложен на рекет от тях.
03.12.2019 19:48 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети