Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Уволнената шефка на ДКК дала 1.1 млн. на кантората на брата на шефа на „Сиела“?

Политика

Уволнената шефка на ДКК дала 1.1 млн. на кантората на брата на шефа на „Сиела“?

Уволнената шефка на ДКК дала 1.1 млн. на кантората на брата на шефа на Сиела? - Tribune.bg
Снимка:

Ваня Караганева очевидно е и лична приятелка с жената на Кирил Петков, с която нееднократно споделя снимки

Уволнената за нанесени щети в милиони левове на държавата изпълнителна директорка на Държавната консолидационна компания Ваня Караганева е сключила договор за 1 120 060 лв. с адвокатската кантора на Иван Тодоров „Георгиев, Тодоров и Ко.“, твърди plovdiv-online.com.

Караганева, която е приближена на бившия икономически министър и спряган за бъдещ премиер Кирил Петков прави това зад гърба на Съвета на директорите на ДКК. Иван Тодоров е брат на Веселин Тодоров, шеф на „Сиела Норма“, фирмата, спечелила държавния търг за машините за вота. В  същата кантора работи и Лена Бориславова, депутат от ПП и спрягана за бъдещ шеф на 47-ия парламент.

Министърката на икономиката Даниела Везиева излезе с поредица интервюта в защита на уволнената Караганева и дори заплаши с освобождаване на трима от членовете на Съвета на директорите на ДКК, изнесли скандалната информация.

Само след месец: Отстраниха назначение на Кирил Петков от ДКК за фрапиращи нарушения

Везиева несъгласна със смяната на шефката на ДКК, иска оставки на взелите решението

Като шеф на ДКК Ваня Караганева, с еднолично решение, е прекратила правомощията на адвокатско дружество, което е защитавало интересите на ДКК по 5 висящи търговски дела в полза на кантората „Георгиев, Тодоров и Ко.“ Караганева, еднолично, без да се съобразява със Съвета на директорите и препоръките на финансовия контрольор, сключва нов договор за правна помощ за вече извършена и платена услуга с новото адвокатско дружество в размер на 1 120 060 лева.

Самата Караганева нееднократно е парадирала и с личното си приятелство със съпругата на Кирил Петков – Линда.

ФейсбукФейсбук

ФейсбукФейсбук

Любопитно също е, че вторият от двамата участници в търга за машините за вота – освен Сиела Норма, е Лекс.БГ ЕАД, дружество на Дилян Вичев, който го притежава чрез дружеството си „Софтуеър пойнт България“ ЕООД. Според публикуван документ в Търговския регистър дружеството се представлява от адвокат Ида Големанова, която пък работи в кантората на Иван Тодоров, брат на шефа на Сиела Норма – Веселин Тодоров.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети