Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. В БСП заговориха за конгрес и смяна на ръководството

Политика

В БСП заговориха за конгрес и смяна на ръководството

В БСП заговориха за конгрес и смяна на ръководството - Tribune.bg
Снимка:

„БСП продължава своето свободно падане в политическото пространство. Непрекъснатата загуба на електорат е заради ръководството на партията. БСП има пред себе си една единствена възможност - незабавно провеждане на Конгрес, смяна на ръководството на партията и работа за силно ляво обединение". Това каза пред БНР Костадин Паскалев от БСП и изказа прогноза гласувалите за социалистическата партия да са около 180 хиляди души, което ще е ново намаление с около 25% от предходните избори.

Според Паскалев има огромно огорчение и разочарование у българските граждани от това, което се случи при управлението на коалицията ПП, БСП, ДБ и ИТН:

„Бяха прекрачени всички червени линии, които ръководството на БСП си беше очертало. Остана само една - Истанбулската конвенция - остава и нея да я прескочим и всичко ще е наред“.

По думите му качеството на живот не се е подобрило, за да представи пред своите избиратели управлението на кабинета „Петков“.

„Пълното безумие на това управление е, че реанимира ГЕРБ. До голяма степен се възстанови и ДПС със своето влияние. Със своето не особено разумно поведение ръководството на БСП непрекъснато ограничаваше доверието от обществото към партията. БСП не се опита да направи едно ляво обединение, което да представи лявата алтернатива за развитието на държавата. Това е огромният проблем".

Паскалев подчерта, че „на терена на една политическа партия могат да играят играчи само ако тази партия позволи със своето безсилие“.

„БСП се опита да играе на терена на ВМРО в един момент. Станахме едва ли не консервативно-патриотична организация“.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати