Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. В комисията „Хаджигенов“ пуснаха записи от протестите от камерите под колоните на Министерския съвет

Политика

В комисията „Хаджигенов“ пуснаха записи от протестите от камерите под колоните на Министерския съвет

В комисията Хаджигенов пуснаха записи от протестите от камерите под колоните на Министерския съвет - Tribune.bg
Снимка:

Хаджигенов твърди, че полицаите не са знаели, че сградата на правителството се охранява с камери

На днешното заседание на Временната комисия за разследване на факти и обстоятелства при използване на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР, извършени на 10 юли и 2 септември 2020 г. срещу протестиращи граждани, както и за разследване на факти и обстоятелства свързани с прилагане на специални разузнавателни средства на протестиращи, пусна кадрите от охранителните камери под колоните на Министерския съвет.

Председателят на комисията адвокат Николай Хаджигенов обясни, че вчера вечерта е получил 15 диска със записи, като 3 от тях са хард дискове. Той поясни, че част от тях все още не е успял да види, но е изненадан, че въобще има запис, на който се вижда нещо.

По думите на Хаджигенов камерите на МС са изненадали униформените, като са заснели действията на органите на реда. Той зави, че тези записи стигат до него след 13-месечно търсене и те са открити в чекмедже в СДВР. Той смята, че са били крити толкова дълго време, защото разкриват престъпление.

„Ако тези бяха военнопленници не биха се държали така с тях. Най-възрастният е на 24 години“, обясни Хаджигенов и припомни, че след побоя Евгени Марчев е бил 10 дни в болница и дори е бил посетен от президента Румен Радев.

Припомняме, че по време на протестите се стигна до напрежение между органите на реда и протестиращите. Наложи се на жълтите павета да влезе водно оръдие, която обаче, не беше използвано по предназначение, а от звуковата му уредба бяха приканвани демонстрантите да напуснат периметъра на триъгълника на властта. По служителите на системата за сигурност в продължение на часове бяха хвърляни различни предмети, след които камъни и бомбички. Тогава се заговори и за добре организирани действия на протестиращите, които са целели именно създаването на безредици.

По медиите изтече информация, че на паветата се подвизават и футболни агитки, които получават за това финансови стимули от чужбина.

 

СДВР показа видеоматериали, документирали насилието срещу полицаи (КАДРИ)

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети протести
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати