Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Трима ранени полицаи и 18 задържани след снощния протест

Общество

Трима ранени полицаи и 18 задържани след снощния протест

Снимка:

Всички полицаи са били инструктирани да не използват сила

На снощния протест е имало хора с точно определена цел и точно определена задача. Това съобщи на брифинг пред журналисти главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

„Знаехме точно какво ще се случи, имахме информация за хора от агитки. Хора, които имаха интерес да предизвикат безредици. Стоя далеч от политиката. Всички полицаи бяха подробно инструктирани да не използват сила, всички не са полицаи от вчера, имат богат професионален опит, не пазим нито една политическа сила, пазим българските институции“, обяви Иванов.

След снощните ексцесии има трима пострадали полицаи, както и 18 задържани. Сред служителите на МВР с травми има полицай пострадал след удар по главата, както друг и контузен в ръката.

От МВР обещаха да публикуват видеа, на които се вижда насилие срещу кордона.

„Ще видим клипове как се нападат полицаи, да кажете дали това е нормално. Не ме притесняват 10 000 протестиращи, притесняват ме 200 проблемни сред тях. Ако ги пуснем и се сбият кой ще отговаря после? Не може така, за всичко да е виновно МВР. Замеряли са ни, били са ни, не може да сме виновни“, коментира той.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още