Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. В края на мандата: Кирил Петков обяви важни промени в държавни предприятия

Политика

В края на мандата: Кирил Петков обяви важни промени в държавни предприятия

Снимка:

В края на мандата служебното правителство на Румен Радев реши да прави още промени. Този път Кирил Петков обяви, че са внесли няколко доклада в Министерски съвет. Първият е за изваждане на компанията "Монтажи" и да се качи директно към Министерството на икономиката. По този начин според него ще се предотврати ситуации, като тези в 400 язовира, които тази компания строеше без търгове и обществени поръчки.  

Такава стъпка е направена за дружествата "Екоантрацит" и "Екоинженеринг". Те ще бъдат преместени към МОСВ. По този, според служебният министър ще се гарантира прозрачността.

"Третото нещо са самите язовири. Както видяхме, когато се ремонтират на два пъти и пет пъти пазарните цени, накрая отиват към Държавно предприятие за управление и стопанисване на язовири. То също е към министерство на икономиката, незнайно защо, след като повечето от тези язовири същност са напоителни, някои са свързани с риболова. Пак несвойствена дейност. За да избегнем това, правим реструктуриране и в тази посока. Това предприятие планираме да отиде към Министерство на земеделието. Знаем, че е в последният момент, но задаваме посока към следващия кабинет ", посочи министърът.

Според него по тези проекти е имало позитивна нагласа за тяхното осъществяване. Петков е на мнение, че ако бъдат приети, Министерството на икономиката най-накрая ще се превърне в модерно.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още