Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Неофициално: Премиерът готов за оставка. Управляващи и протестиращи договарят споразумение от 8 точки

Политика

Неофициално: Премиерът готов за оставка. Управляващи и протестиращи договарят споразумение от 8 точки

Неофициално: Премиерът готов за оставка. Управляващи и протестиращи договарят споразумение от 8 точки - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Николай Денков заяви, че би подал оставка, ако точките от споразумението с протестиращите енергетици не бъдат изпълнени. Това стана на петия час от началото на срещата в Народното събрание с представители на  протестиращите енергетици и миньори и се чува във видео, публикувано в социалните мрежи от депутата от "Възраждане" Цончо Ганев.

Изявлението на Денков дойде в отговор на  предложение на синдикалист в документа да се запише изрично, че ако ангажиментите в споразумението не бъдат изпълнени, правителството ще подаде оставка:

"Моля, запишете в документа като точка 10, че ако всички тези точки не бъдат спазени, правителството ви ще подаде оставка и ще се ангажират, предполагам, колегите да го подпишат".

"Няма да го впиша в споразумението, ако тези точки не бъдат изпълнени, пак казвам - с изключение на тези, които противоречат на европейските регламенти, аз ще си подам оставка".

Министерството на енергетиката и депутати уточняват споразумението със синдикатите по исканията на протестиращите миньори и енергетици. По неофициална информация разговорите са преминали в работен формат и дори е оформен проект на общ документ в осем точки.

Той беше публикуван във фейсбук профила на депутата от "Възражане" Искра Михайлова, която по-рано пусна и живо излъчване от иначе закритата среща.

По информация на БНР е сформирана работна група, която да търси решение на поставените от протестиращите проблеми. Те настояват България да изтегли плановете за справедлив преход за Стара Загора, Перник и Кюстендил от Европейската комисия и да ги предоговори.

Днешното заседанието на Министерския съвет, първоначално насрочено за 17 часа, беше пренасрочено за час по-късно - за да може разговорите да продължат.

 

Срещата в НС без живо излъчване. Синдикатите влязоха без оптимизъм, а медиите чакат отвън

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети