Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валентин Касабов от НФСБ се обяви за термокамери в НС и училищата

Политика

Валентин Касабов от НФСБ се обяви за термокамери в НС и училищата

Валентин Касабов от НФСБ се обяви за термокамери в НС и училищата - Tribune.bg
Снимка:

Ако бях на мястото на журналистите, не бих се чувствал добре в Народното събрание, казва депутатът

Ако бях на мястото на журналистите, не бих се чувствал добре в Народното събрание, заяви пред зала „Запад“ народният представител от НФСБ и съпредседател на "Обединени патриоти" Валентин Касабов във връзка с изолацията на журналистите в парламента.

По повод въведените днес мерки за предпазване от разпространението на коронавируса, Касабов бе лаконичен.

"Като журналист, ако съм тук на ваше място не бих се чувствал добре", посочи депутатът от НФСБ. По думите му това е решение на ръководството, в случая на председателя на парламента.

Според Касабов, ако има заразен сред журналистите, вирусът ще се разпространи в сградата на парламента. Той посочи, че затова е искал да се сложат термокамери в сградата на Народното събрание.

"Оттук нататък гаранция няма. Ние сме смъртни", допълни още съпредседателят на "Обединени патриоти".

Той разясни, че е имал предложение да се сложат термокамери, за да привлече вниманието към проблема и тази предпазна технология. В някои от училищата в Бургас, например, вече се събирали средства от родители и спонсори за закупуването на такава техника.

"Разбира се, не подценяваме необходимостта да се сложат термокамери в училищата, както и в големи предприятия, като НАП. Правителството заседава. В същото време термокамерите в Китай скочиха от 1000 на 4500 евро. Мисля, че на правителствено ниво може да се отделят средства, да се влезе в разговори с тези големи китайски производители и няма да е чак толкова драматично да се отделят едни средства да се защитят децата. Тук обаче колегите казаха, че няма нужда от такива предпазни средства в парламента“, призна Касабов.

Според него депутатите не са изключение и неговото предложение е целяло да защити не само народните представители, а да даде повод "държавата да действа в тази посока".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати