Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валентин Радев: Генерал Радев иска F – 16, а като президент не ги иска

Политика

Валентин Радев: Генерал Радев иска F – 16, а като президент не ги иска

Валентин Радев: Генерал Радев иска F – 16, а като президент не ги иска - Tribune.bg
Снимка:

Държавният глава твърдял, че американските изтребители са най-добрите

„Бригаден генерал Румен Радев ме убеди, че F - 16 е най –добрият самолет, даже и втора ръка, това беше през 2012 г.. Тогава щяхме да го купим, аз вярвам на генерала, а на политика Румен Радев – не знам, не знам защо си е променил мнението“. Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Валентин Радев пред bTV. По думите му в момента нова група експерти са посочили отново, че трябва да изберем F-16.

"Процедурата не е опорочена, нека видим гората, а не листата. Надявам се, че днес ще дадем мандат на правителството за придобиване на нов тип боен самолет и ще бъде добър ден за авиацията", заяви още той.

Свалчо Велков от БСП, че от левицата ще гласуват против, защото по думите му от ГЕРБ искат да променят взето решение със сила на закон. Стана ясно и че вчера при заседание на парламентарна комисия за взимане на решение за изтребителите, Велков е искал отлагане на заседанието. 

"Само за АЕЦ се е правила такава голяма инвестиция, никой не знае какви са границите, нека дадем възможност на правителството да води преговори. Някой да знае те как купиха транспортни самолети и "Кугър"-и, а ние правим всичко прозрачно", заяви Радев.

В телевизионния дебат участваха и депутати от ДПС, ВМРО и ВОЛЯ. 

"ВМРО ще подкрепи този проект със сигурност по една единствена причина – ако още 10 години отлагаме модернизацията на самолетите, накрая няма да имаме бойна авиация", посочи Борис Вангелов. 

"ДПС още от 2010 година настояваме това да бъде приоритет и да бъде договаряне между две държави , а не конкурс, защото това касае националната сигурност. Проектът за нов изтребител има целесъобразност и изгодност. Ако гоним целесъобразност, трябва да се съобразим с изискванията на НАТО и веднага стигаме до заключението, че F – 16 е най-добрата платформа", категоричен беше Джейхан Ибрямов.

ВОЛЯ са против избора на F-16.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Кирил Многфо странен тип е този Радев
16.01.2019 11:11 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп