Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валентин Радев за Кримския мост: Руското следствие няма да каже истината

Политика

Валентин Радев за Кримския мост: Руското следствие няма да каже истината

Валентин Радев за Кримския мост: Руското следствие няма да каже истината - Tribune.bg
Снимка:

Постоянно се подобряваме в киберсигурността и ще се справим с руските хакери. Убеден съм, че усъвършенстваме възможностите си. Ние почти тайно доставяме оръжия на Украйна, това не е повод за хакерски атаки. Като по-слабо звено сме мишена на руските атаки. Това важи и за хакерските атаки, и за взрива на Кримския мост. Това заяви в предаваненто "Офанзива" по Нова телевизия бившият министър на вътрешните работи Валентин Радев.

Според него руското следствие няма да каже истината. "Охраната е много сериозна и е чудно как е минал този камион. Ако взривът е бил амониева селитра, тоест обикновена тор, смесен с нещо, той е наполовина по-слаб от тротила, но е по-достъпен. Кримският мост е построен по нареждане на Путин. Това е знаков мост за логистиката и за руския президент. Той е най-добре охраняваният в Европа, как не са видели над 22 тона експлозиви? Как съвпаднаха двете скорости - на камиона и на влака? Няма разрушения, каквито предполага толкова мащабен взрив. Имало е допълнително взривове в колоните на моста", коментира Радев.

Той подчерта, че система за ПВО може да хване дрон. "Украйна е изстреляла каквото е имала и иска по-модерни, нови средства за отбрана. А ние от догодина оставаме без самолети и може да се наложи друга държава да прави еър полисинга на България", посочи Радев.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати