Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валентин Радев за Кримския мост: Руското следствие няма да каже истината

Политика

Валентин Радев за Кримския мост: Руското следствие няма да каже истината

Валентин Радев за Кримския мост: Руското следствие няма да каже истината - Tribune.bg
Снимка:

Постоянно се подобряваме в киберсигурността и ще се справим с руските хакери. Убеден съм, че усъвършенстваме възможностите си. Ние почти тайно доставяме оръжия на Украйна, това не е повод за хакерски атаки. Като по-слабо звено сме мишена на руските атаки. Това важи и за хакерските атаки, и за взрива на Кримския мост. Това заяви в предаваненто "Офанзива" по Нова телевизия бившият министър на вътрешните работи Валентин Радев.

Според него руското следствие няма да каже истината. "Охраната е много сериозна и е чудно как е минал този камион. Ако взривът е бил амониева селитра, тоест обикновена тор, смесен с нещо, той е наполовина по-слаб от тротила, но е по-достъпен. Кримският мост е построен по нареждане на Путин. Това е знаков мост за логистиката и за руския президент. Той е най-добре охраняваният в Европа, как не са видели над 22 тона експлозиви? Как съвпаднаха двете скорости - на камиона и на влака? Няма разрушения, каквито предполага толкова мащабен взрив. Имало е допълнително взривове в колоните на моста", коментира Радев.

Той подчерта, че система за ПВО може да хване дрон. "Украйна е изстреляла каквото е имала и иска по-модерни, нови средства за отбрана. А ние от догодина оставаме без самолети и може да се наложи друга държава да прави еър полисинга на България", посочи Радев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети