Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валентин Вацев за изборните резултати: Може да поздравим американското посолство

Политика

Валентин Вацев за изборните резултати: Може да поздравим американското посолство

Снимка:

Според него трите основни задачи пред новото правителство са приемане на Истанбулската конвенция, България да престане да пречи на РСМ към Европейския съюз и нови американски бази

„България ще има ляволиберален център, който ще доминира над останалите българските политически сили. За това може да бъде поздравено американското посолство, защото то отдавна иска България да има ляволиберално правителство и го постигна с обикновена и добре замислена интелектуално-политическа схема". Това каза пред БНР анализаторът Валентин Вацев.

Според него трите основни задачи пред новото правителство са приемане на Истанбулската конвенция, България да престане да пречи на РСМ към Европейския съюз и включване на страната в подготовката на нов карибски кризис в Черноморието - създаване на нови американски военни бази.  

„Хоризонтът на това правителство ще е не повече от година. Тези хора имат да изпълнят три задачи, които се решават сравнително бързо, след това може да се разчита на пропаганда, на агитация, на чуждестранна помощ“, допъни Вацев.

По думите на анализатора БСП имат проблем не с лидера, а с идейно-политическата си индентификация. След резултатите Вацев е на мнение, е ДБ са в упадък.  

Анализаторът подчерта недоверието на обществото към собствената му политика - двама на всеки трима българи са се отказали да се занимават с политика, а „това е най-големият проблем на България": 

„България е отвратена от досегашните си три десетилетни политически експерименти. Лошото е, че не се виждат филизите на новата политическа култура. Страшният резултат на тези избори е, че когато избирателната активност падне под 1/3, резултатите са случайни, всичко това, което виждаме, е игра на призраци в тъмна нощ. Тези политически конструкции нямат политическа представителност... България върви по своя политически път, който е близо до последния знак, че пътят е затворен".     


Топ новини

виж още

Актуална тема