Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валери Симеонов към БСП: Злоупотребявате с Йончева и накрая ще я вкарате в затвора

Политика

Валери Симеонов към БСП: Злоупотребявате с Йончева и накрая ще я вкарате в затвора

Валери Симеонов към БСП: Злоупотребявате с Йончева и накрая ще я вкарате в затвора - Tribune.bg
Снимка:

Според бившия вицепремиер депутатката не разбирала много какво прави, но амбициозно изпълнява всякакви поръчки

„Изпълнено е с клевети и с квалификации, изпълнено с патетични лозунги тип „Дружество за просвета и знание Георги Кирков“ от преди 1989 г. Tова ниво е унизително и цапа българския парламент. Това ниво цапа не БСП, а всички, цапа и мен. Вчера държавата била буквално разтърсена от скандала? Какъв скандал, какво разтърсване. Вие наистина ли живеете в реалния свят или във вашата паралелна държава?“. Така бившият вицепремиер и лидер на НФСБ Валери Симеонов се обърна към социалистите от парламентарната трибуна.

Според него става въпрос за закъснение, което не е било по вина на фирмата. Това в началото на записа трябваше да се покаже и да се чуе. Но то е изрязано и е пусната част от разговора.

„Въпросната журналистка, която е спорна доколко е журналистка, по никакъв начин не може да бъде възприета като човек, който изнася истински и достоверни факти. В досегашните ѝ действия това става ясно“, подчерта той.

Симеонов припомни „филмът“ на Йончева за оградата по границата.

„Нито информацията беше истинска, нито имаше факти. Имаше едно преследване тип „копърка след линейка“ на г-жа Йончева след автомобила на Гранична полиция за преследването на група с мигранти и съответно залавянето ѝ. С това ли се доказва корупцията? Там имаше кадри за две групи. За другата група трябваше да бъдат заловени българските трафиканти. Това беше провалено от тези прибързани снимки, които бяха представени като разкрития“, разказва лидерът на НФСБ и намекна, че шофьорът на Йончева е уволнен за корупция граничен полицай.

„Всички ние средно интелигентни хора смятаме, че сте взели един човек, който не е особено добър и не разбира какво прави. По очите му, по изражението му личи. Но който амбициозно се втурва да изпълни всяка поредна поръчка. Не злоупотребявайте с нея, накрая ще я изпратите в затвора!“, предупреди Симеонов.

Павел Шопов от Атака обаче оспори в кулоарите на парламента правото на Валери Симеонов да прави изказване от името на парламентарната група на „Обединени патриоти“ и да говори от името на малката коалиция. От Атака нямат възражения по същество, а само това, че Симеонов не е председател на ПГ и не е упълномощен тях да говори от името на трите партии.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати