Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валери Симеонов обеща 20 хил. лв. на социалистка да роди 3 деца

Политика

Валери Симеонов обеща 20 хил. лв. на социалистка да роди 3 деца

Валери Симеонов обеща 20 хил. лв. на социалистка да роди 3 деца - Tribune.bg
Снимка:

С повече помощи не се стимулира раждаемостта, твърди лидерът на НФСБ

Пикантни реплики и „неприлични предложения“ размениха НФСБ и БСП по време на днешния дебат за бюджета. Социалистите се обявиха за въвеждането на помощи по 6 400 лв. за раждане на второ и трето дете. Валери Симеонов ги обвини в популистка демонстрация на ангажираност към раждаемостта и опит за проваляне на бюджета.

„Не се решава въпроса с раждаемостта с подхвърляне в бюджета на суми. След като цитирате примера на други държави, в Унгария е 30 000 евро, в Русия – 10 000 долара, 250 евро месечно за всяко дете е в Полша, но никъде тези мерки не са дали съществени резултати, за съжаление“, коментира предложението на левицата бившият вицепремиер и настоящ депутат Валери Симеонов.

Той заяви на БСП, че се захващат с темата за раждаемостта повърхностно, след което направи „неприлично предложение“ на депутатката Виолета Желева.

„Искам да ви кажа, че лично аз поемам сериозен ангажимент 20 400 лв. аз ще ви ги дам за три поредни раждания, г-жо Желева. Хайде да видим за колко време ще се възползвате от предложението“, обяви от трибуната Валери Симеонов.

В защита честта на колежката-социалистка скочи Георги Свиленски.

„В главата ви има само пари, власт и постове. Хората искат да видят, че държавата застава зад тази политика, че държавата подкрепя младите, че държавата подкрепя тази борба с демографията. Всичко ви е пари в главите. Да не са 6400 лв., да са 3200 лв., но да видят младите, че някой мисли за тях. Вие тук се подигравате и предлагате 20 000 лв. Ще ги предложите ли на всички българи, които имат нужда от тези 20000 лв.“, попита Свиленски.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети