Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валери Симеонов срещу БНТ: Това е обществена медия, длъжна да отразява различните гледни точки

Политика

Валери Симеонов срещу БНТ: Това е обществена медия, длъжна да отразява различните гледни точки

Валери Симеонов срещу БНТ: Това е обществена медия, длъжна да отразява различните гледни точки - Tribune.bg
Снимка:

Журналисти от националната телевизия нападнаха лидера на НФСБ в защита на Венелин Петков и Антон Хекимян

Валери Симеонов разпространи позиция по повод на изявление на журналисти от БНТ, в което негови думи по адрес на журналистите Венелин Петков и Антон Хекимян са окачествени като „груби и недоказани нападки“.

„По повод мое участие в сутрешния блок на БНТ на 11 февруари журналистите от дирекция Информация на БНТ направиха изявление в нарушение на закона и моралните правила на журналистиката. В него те категорично осъждат използването на ефира на БНТ за отправяне на недоказани обвинения срещу журналисти от БТВ и определят думите ми като груби и недоказани нападки.

Считам, че е недопустимо БНТ да дава оценки и присъди, влизайки в ролята на съд и определяйки кое е доказано и кое не.

Напротив - БНТ е обществена медия, длъжна да отразява различните гледни точки, без да взима страна, особено по важни за нацията въпроси“, подчертава Симеонов.

В позицията им се твърди, че всяко посегателство върху свободното слово ще срещне съпротивата на журналистите от БНТ. „Означава ли това, че посягам върху свободното слово като изказвам мнение за финансово зависимата от хазарта БТВ? Означава ли това, че истината ще бъде жертвана, заради криворазбрана телевизионна солидарност? И че Петков и Хекимян имат безплатен телевизионен адвокат в лицето на журналисти от БНТ?

Ако някой се чувства засегнат, да потърси правата си в съда. Така, както аз съм завел 4 дела срещу БТВ за лъжи, обиди и клевети по мой адрес“, призовава Симеонов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Donski Колкото БНР е национална медия.Некадърници и пролетарски мислещи,но живееки по капиталистически,духовни проститутки са заели челните редици на популярните медии в България...
13.02.2020 14:35 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети