Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валери Симеонов за Румен Радев: На всички ни е известна фиксацията му по отношение на Борисов

Политика

Валери Симеонов за Румен Радев: На всички ни е известна фиксацията му по отношение на Борисов

Валери Симеонов за Румен Радев: На всички ни е известна фиксацията му по отношение на Борисов - Tribune.bg
Снимка:

ИТН неизбежно ще прибегне до помощта на ДПС или БСП

На всички ни е известна тази фиксация на Радев по отношение на Борисов. Имаме продължение на това негово отношение“, заяви пред „Нова нюз“ лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

"Но кой е той (Радев, бел.ред), да не би да си въобразява, че е над съдебната система? Вече излезе достоверната информация, че проверката в президентстовот е направена със съдебни решения - два съда са се произнесли. Какво да направи прокуратурата - да иска разрешение, специална покана ли да иска? Какво да иска?", попита риторично Симеонов.

Според него вътрешните проблеми на новия парламент са достатъчно ангажиращи, за да се занимават с доклада на ЕК. По думите на Симеонов, той ще се използва като помощно средство за прокарване на тази политика, която си е приела всяка политическа сила.

Валери Симеонов заяви, че според него главният прокурор не е безконтролен. "Приехме и фигурата на т.н. "проверяващ прокурор". Моето мнение е, че тези доклади се пишат по опорките и по записките, които се подават от определени групи, по-близки до ЕК, тъй като не бива да се заблуждаваме, че от ЕК познават ситуацията в България по-добре от нас самите", добави той.

 "Сега платихме цената на разединението на патриотите на 4 април, оттеглянето на лидерите също беше грешка", подчерта лидерът на НФСБ. "Загубихме 50 % от подкрепата си. Отговорът на този въпрос е по-комплексен. Той неизбежно трябва да включи изборите на 4 април. Там разделението, което се получи след решението на ВМРО да се явят самостоятелно провали и двете партии - ВМРО и НФСБ. Хората, които ни подкрепят решиха, че нашата коалиция след 4 април е по-сметка и по този начин българският патриотичен вот показа, че сме загубили голяма част от доверието" коментира Симеонов.  

Той смята, че "Има такъв народ" няма избор и математически погледнато неизбежно ще прибегне до помощта на ДПС или БСП. А "политическото обучение" на ИТН нарече жалко и нескопосано.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати