Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валери Жаблянов: Нинова използва методи на Цветанов за печелене на избори

Политика

Валери Жаблянов: Нинова използва методи на Цветанов за печелене на избори

Валери Жаблянов: Нинова използва методи на Цветанов за печелене на избори - Tribune.bg
Снимка:

"Сам по себе си изборът не е свидетелство за наличието на демократичен вътрешнопартиен живот". Това заяви в интервю пред БНР Валери Жаблянов - един от неуспелите кандидати за лидерския пост в левицата. Преди дни той призова червените избиратели да не участват във вота като обясни причините така:

"Когато имате хаос в избирателните списъци и броят на избирателите се съобщава в изборния ден. Когато имате 100 % административен и политически контрол от бившия председател върху партийните медии. Когато имате административен контрол върху Комисията, която трябва да ви избере и когато може да се каже, че имате контрол върху структурите, които правят избора - какво може да се очаква? Това избор ли е? Избори има и в Северна Корея".

Според Жаблянов финансирането на кампанията на Корнелия Нинова е било непрозрачно. Той я обвини, че е използвала т.нар. методи на Цветан Цветанов за печелене на избори: "Една голяма част от аргументите, които използва новоизбраният председател на БСП по отношение на ГЕРБ, бяха приложени в кампанията. Методите на Цветанов бяха взаимствани напълно".

Жаблянов беше категоричен, че нито той, нито някой от другите кандидати за лидер на партията са предлагали колаборация с ГЕРБ: "Върху тази пълна лъжа за искане на колаборация с ГЕРБ беше построена цялата кампания на Корнелия Нинова. Това беше най-голямата лъжа".

Депутатът заяви, че БСП се отдалечава от себе си като социалистическа, лява партия и от програмата си. Според него партията върви твърдо надясно с този председател и посочи, че се ограничава идейната дискусия в червените редици. По думите му има опасност от завръщане на БСП в най-неприятните години за партията.

Според Жаблянов, ако започне чистка, БСП ще загуби политическа перспектива и ще се върне в 1952 година. Това по думите му е решение на новия председател, който ще управлява на екипен принцип, а това означава, че БСП се е променила - но не в посоката, която очаква българското общество, а точно в обратната - в годините на тоталитаризма. „Изборът тепърва предстои”, заключи той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Жабите крякат, керванът си върви! Тия от националния съвет не разбраха ли, че са стари муцуни. Имайте достойнство и се оттеглете, останете си редови членове. Дайте път на другата генерация.
14.09.2020 16:34 / Отговор
Слава на БКП? Никога не са прескачали повече от 1960 година,като манталитет и затова ще отидат на политическото бунище,където им е мястото!
14.09.2020 18:06 / Отговор
Така им се пада на тия болшевишки хулигани! Ха-ха-ха-ха
От Позасрано-20 квичат като пребити псета... Явно е, че за крушовишката краварка са гласували, точно ония 80% дето ги разкри Иво Христов (с перчема като на Виктор Янукович), а не оня другия червен нагаждач Иво Христов, дето плещи олигофренщини против Райна Кабаиванска.
14.09.2020 21:04

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети