Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валерия Велева: Репликата на президента за полата, не е език на държавен глава

Политика

Валерия Велева: Репликата на президента за полата, не е език на държавен глава

Валерия Велева: Репликата на президента за полата, не е език на държавен глава - Tribune.bg

Според пиар експертът Нидал Алгафари вероятно Борисов е щял да излезе на терен, ако не беше това служебно правителство

„Очакванията бяха, че победата на Румен Радев му е в кърпа вързана. Вече не е така. Сега победата, на който и да е от кандидатите, зависи от самите тях”, коментира журналистът Валерия Велева пред НОВА. По думите й ще е важно как ще се представят, как ще се позиционират, с какви послания ще излязат.

Велева критикува остро казаното от президента, след като лидера на ГЕРБ Бойко Борисов отказа да се включи в надпреварата за „Дондуков” 2.

„Учудих се на репликата на президента за това кой под коя пола се криел. Това не е език на държавен глава, това е език за селска кръчма. Езикът на Радев не трябва да слиза до това ниво. Това беше първата му грешна стъпка.”, каза Велева.

Според пиар експертът Нидал Алгафари, който от днес вече е и част от инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков, фокусът на държавния глава трябва да е не лидерът на ГЕРБ, а именно кандидатурата на ректора на Софийския университет.

По думите на Алгафари вероятно Борисов е щял да излезе на терен, ако не беше това служебно правителство.

„Все едно да поканим един човечец, да го пребием от бой и после да го пуснем да се бие с Кубрат Пулев. ГЕРБ в момента е бита много жестоко, завряна е в ъгъла от няколко министри. Логично е да се потърси най-добрият вариант, с който да се явиш на терена”, каза Алгафари.

Според Велева за Румен Радев досега са били сигурни гласовете на БСП, имало е сериозен мост и към десните, към ИТН и „Продължаваме промяната”.

„ Но той загуби русофилските гласове. В момента четирима играчи са с русофилските гласове, губи патриотичните гласове, губи ДПС”, каза Велева. „Смятам, че ДПС ще се включат на втория тур. Интересно е дали ще издигнат кандидатура с турско име”, каза още тя.

Според Алгафари на втори тур от ДПС ще подкрепят всеки, който „ще бъде срещу разединителя”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати