Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вълкът козината си мени, но нрава - не – Мая иска да става кмет на София от БСП

Политика

Вълкът козината си мени, но нрава - не – Мая иска да става кмет на София от БСП

Вълкът козината си мени, но нрава - не – Мая иска да става кмет на София от БСП - Tribune.bg
Снимка:

БСП потвърдиха амбициите ѝ, желаещи са още Елена Йончева и бившият съпруг на Деси Радева

Потвърдено официално – Мая Манолова има амбиции да става кмет на София. Това обяви пред журналисти лидерът на БСП-София Калоян Паргов. Днес столичната организация на социалистите се събра на заседание.

„На това заседание не се коментира кандидатура за кмет на София, това предстои следващата година. Много имена се спрягат и вътре, и вън от партията. Ще изчакаме да видим резултата на различните партии след европейския вот и след това ще обявим това решение. Имаме поне три - четири кандидати, които на този етап, предвид рейтинга на г-жа Фандъкова, се съизмерват с нея. И сред тях е и г-жа Манолова, но има и други“, подчерта Паргов.

Кандидатурата на Мая Манолова едва ли ще изненада някого, с оглед на мащабната пиар кампания, която води през последните месеци. Самата Манолова, която с години беше най-устатото острие на БСП в Парламента, си тръгна от партията заради лоши отношения с лидерката Корнелия Нинова.

Манолова стана омбудсман с гласовете на управляващите от ГЕРБ, които повярваха в искреното ѝ желание да влезе в нова роля и да помага на хората. Представители на Патриотите дори разкриха, че навремето буквално е плакала в стаята им, за да я подкрепят и да получи поста.

Преди това обаче пътеката прокарвал мъжът ѝ – социалистът Ангел Найденов. Той разговарял с депутатите, които познавал по-отблизо, че тогава още новата лидерка Нинова не иска Манолова в групата. Така Мая щяла да остане без работа и трябвало да си се прибира в родния Кюстендил.

Всичко това обаче или е отдавна забравено или поначало е било политическа игра. Защото Манолова в момента води сериозни преговори за връщане на бял кон в социалистическите редици – вече с доста по-висок рейтинг от времето, когато беше червена депутатка.

А официално тя в момента дори не е член на партията, защото като омбудсман няма право да поддържа партийни членства.

Стана ясно и кои са другите с амбиции за кметския стол – журналистката-депутат Елена Йончева и бившият съпруг на президентшата Десислава Радева – Георги Свиленски.

„Те не са свалени от дневен ред. И тях ги имаме предвид“, не скри Паргов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Гладни кокошки Това е стара истина.Мая е бивш негър.Тя и за президент ще се кандидатира,помнете ми думата.Популист номер едно на републиката.
03.12.2018 09:57 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети