Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Въпреки високите цени на тока: Даниел Лорер не очаква фалити в бизнеса

Политика

Въпреки високите цени на тока: Даниел Лорер не очаква фалити в бизнеса

Въпреки високите цени на тока: Даниел Лорер не очаква фалити в бизнеса - Tribune.bg
Снимка:

 „Министерството на иновациите, когато се конституира, също ще въведе зелен сертификат”, заяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер. Но уточни, че зеленият сертификат за момента не е обсъждано да бъде въведен за цялата администрация.

„Когато си говорим с инвеститори, те питат кой ще работи в нашите заводи. Ако не сме здрави и има опасност голяма част от населението да не може да изпълнява трудовите си задължения, това кара инвеститорите да се замислят дали да дойдат у нас, или да отидат в съседни държави, където нивата на ваксинацията е по-високо”, заяви пред Нова телевизия Лорер.

По повод четворната коалиция, Лорер заяви, че са четири партии, които в историята на България не са работили заедно, но успяват да отреагират бързо на всички предизвикателства.

„Случилото се през последните няколко дни са нормални стъпки от растежа на едно правителство и един отбор, който трябва да работи още четири години заедно”, коментира темата за ДС и изказването на Стефан Янев за НАТО.

Даниел Лорер обясни и каква точно ще бъде неговата длъжност и целите на министерството си. „Най-устойчивият растеж се получава, когато растем чрез иновации. Когато можем у нас да създаваме нови неща, които да движат икономиката за дълги години напред, а не производства, които лесно могат да бъдат преместени”.

По отношение на високите цени на тока Лорер подчерта, че не очаква масови фалити. „Смятам, че няма да има масови фалити. Програмата за бизнеса, която обявихме, е милиард, милиард и половина. Това не се е случвало в историята ни”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети