Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вархеи: Ще идвам често, за да се стигне до решение през юни

Политика

Вархеи: Ще идвам често, за да се стигне до решение през юни

Вархеи: Ще идвам често, за да се стигне до решение през юни - Tribune.bg
Снимка:

„Ще идвам в София, толкова често, колкото е необходимо, за да може да се стигне до решение юни месец тази година. Войната ни показа, че нямаме време за губене. Не само време нямаме, но нямаме интерес, нямаме интерес да губим повече време.“ Това каза еврокомисарят по разширяването Оливер Вархеи, който участва във форум в София.

Той заяви, че е разочарован.

„Тези, които живеят в т.нар. балон на Брюксел и процедурите на Брюксел това наистина може да е един пъзел, но за другите, които не са толкова близо до Брюксел - основният въпрос е кога ще започнем да работим по същинското членство. Ето това е големият въпрос, когато става дума за Северна Македония и Албания. Не мога да скрия факта, че съм изключително разочарован, че все още е на дневен ред и се обсъжда този въпрос. Мислехме, че преди две години сме го разрешили, но сега се оказва, че отново въпросът е на дневен ред“, каза Вархеи.

„Ако имате правомощия и не ги използвате, другите ще помислят, че това означава отстъпление от правомощията. Ето защо трябва да вярваме на себе си, в силите, във възможностите си, всички държави членки трябва да вярват в силата на процеса на разширяване да води до преобразувания. Аз бях преди две-три седмици в София и сега отново съм тук. Винаги ще се радвам да идвам в София, толкова често, колкото е необходимо, за да може да се стигне до решение юни месец тази година. Войната ни показва, че нямаме време за губене. Не само време нямаме, но нямаме интерес да губим повече време“, каза той по време на форума „ЕС среща Балканите. Поуката от Украйна: Европейското разширяване – защита от войната“, който събира в София политици от Европа и други високопоставени личности.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати