Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Василев за цената на тока: За мерки сме говорили само в коалицията, не сме обсъждали с КЕВР и НС

Политика

Василев за цената на тока: За мерки сме говорили само в коалицията, не сме обсъждали с КЕВР и НС

Василев за цената на тока: За мерки сме говорили само в коалицията, не сме обсъждали с КЕВР и НС - Tribune.bg
Снимка:

„Пари за основните приоритети на кабинета като безплатни детски градини, индексация на пенсии и майчински, има.“ В това увери в кулоарите на парламента вицепремиерът и финансов министър Асен Василев. На въпрос на журналисти по темата той каза категорично „ДА“.

Във връзка с повишението на цената на тока и заявката на вицепремиера и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, че тя няма да бъде променяна, Василев заяви: „Това трябва да бъде обсъдено с министъра на енергетиката, не зависи само от финанси, трябва да бъде обсъдено и с КЕВР, които са независим регулатор, ще направим всичко възможно да няма промяна на цената на тока за битовите потребители“.

Пред медиите той уточни, че темата е обсъждана между коалиционните партньори, но не е обсъждана с КЕВР и Народното събрание.  На въпрос как може да се случи това той заяви:

„Има няколко механизма – единият е този, който служебното правителство започна да прилага а именно - компенсация на мегават. Друг механизъм е Фондът за сигурност на енергийната система.“,  допълни Василев и каза, че могат да се използват и други механизми, но трябва да се видят наличностите.

На въпрос дали в момента в хазната има пари той заяви, че в края на ноември е имало 500 милиона на плюс. Вицепремиерът е спокоен, че имало достатъчно пари.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети