Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков: Започвам с наводненията, тока и COVID кризата

Политика

Петков: Започвам с наводненията, тока и COVID кризата

Петков: Започвам с наводненията, тока и COVID кризата - Tribune.bg
Снимка:

„Имаме огромен брой кризи, с които веднага трябва да се захванем. На първо място наводненията. След това енергийната криза, трябва да избегнем по всякакъв начин цените за битовите потребители да скочат“, това заяви след клетвата избраният за премиер Кирил Петков.

На въпрос как точно ще се справи с цената на тока, защото Корнелия Нинова по-рано даде заявка, че няма да има увеличение за бита той отговори така:

„Всичко, което зависи от нас ще го правим на 100%. Народното събрание трябва да назначи най-добрите професионалисти в КЕВР на мястото на хората с изтекъл мандат.“

Петков се зарече, че сред първите неща по темата е да проведе и разговор в гръцкия си колега, чието име обаче му убягна.

„Един от първите ми международни разговори ще бъде с моя колега от Гърция, за да видим до къде е тази газова връзка, каза още Петков.

Избраният за министър-председател коментира и COVID кризата. Той даде заявка, че ще работи за вдигане на ваксинацията.

На въпрос на журналисти как ще го направи както повече от 7 месеца служебните кабинети не са го направили. Той заяви, че имат няколко идеи, но най-вече, че това ще стане с назначаването на експерти.

„Ще назнача проф. Аргирова за мой съветник. Тя е експерт. Трябва да има и специалисти по кардиология, имунология, които да обясняват на хората. Много хора ги е страх да се ваксинират, не че са антиваксъри.“, обясни Петков.

Новоизбраният премиер даде заявка, че ще ходи пеша из софийските улици, за да вижда реалните проблеми на хората.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати