Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Възобновяват обществената поръчка за изграждането на Национална детска болница

Политика

Възобновяват обществената поръчка за изграждането на Национална детска болница

Възобновяват обществената поръчка за изграждането на Национална детска болница - Tribune.bg
Снимка:

Търгът за детската болница бе атакуван в КЗК от жалба на Камарата на архитектите в България

Министерството на здравеопазването възобновява обществена поръчка за изграждането на Национална детска болница, съобщиха от ведомството. Поръчката е с предмет: „Избор на изпълнител за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница“.

Възобновяването на обществената поръчка е възможно, след като Комисия за защита на конкуренцията остави без уважение искането за налагане на временна мярка „спиране на процедурата“ по обществената поръчка.

Определението на Комисия за защита на конкуренцията не е обжалвано пред Върховния административен съд и към настоящия момент също е влязло в сила, съобщават от здравното министерство.

Припомняме, че търгът за детската болница бе атакуван в КЗК от жалба на Камарата на архитектите в България, чийто председател бе кандидат-кметът на София Борислав Игнатов.

Ръководството на Камарата на архитектите спря търга на бленуваната вече над 30 години Национална детска болница

В жалбата се посочва, че инженерингът е „изключително порочна практика“. Това доведе до забавяне. Сега крайният срок за подаване на офертите за проекта е удължен до 15.10.2019. Постъпилите предложения ще бъдат отворени на публично заседание, което ще се проведе на 16.10.2019 г.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети