Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане”: БСП е политически кьорфишек, техен депутат блокира икономическа среща с Русия

Политика

„Възраждане”: БСП е политически кьорфишек, техен депутат блокира икономическа среща с Русия

Възраждане: БСП е политически кьорфишек, техен депутат блокира икономическа среща с Русия - Tribune.bg
Снимка:

Депутатът от БСП Петър Кънев еднолично саботирал заседание на парламентарната асамблея за Черноморско икономическо сътрудничество. Това обяви на брифинг Стоян Таслаков от партията на Костадин Костадинов

„Поводът по който ви събрахме е за да ви информираме, какво се случва в парламентарната асамблея за Черноморско икономическо сътрудничество. От българска страна има петима постоянни членове като в момента  председател на делегацията е Петър Кънев от БСП.

Преди няколко месеца на пощите си получихме уведомление от украинската делегация, че ни молят да саботираме кворума на предстоящата 59-та Генерална асамблея , която ще се проведе юни в Москва, Русия. Това заяви по време на брифинг в Народното събрание  Стоян Таслаков от партията на Костадин Костадинов.

Той е категоричен, че без да бъдат уведомени от председателя на организацията Петър Кънев, еднолично е взето решение да се  саботира кворума и да се  провали събитието на Генералната асамблея.

„ Доколкото имам информация една страна не е достигнала събитието да бъде осъществено и това е България с едноличното решение на БСП. От наша страна смятаме, че е недопустимо да затворим сътрудничеството с най-близките страни по които имаме пряк излаз на море. Корнелия Нинова многократно е заявявала, че ще търси варианти за сътрудничество с други страни, за да може заедно да превъзмогнем кризата, която предизвика военният конфликт”, допълни той.

По думите на Таслаков „Възраждане” разбират своите украински колеги, но категорично не разбират позицията на България.

„Не разбираме  позицията на БСП, която е за сътрудничество , добросъседство и приятелство с Руската и другите страни,  а в същото време действията им показват, че са готови дори да построят стена в морето, ако е възможно, защото така казват европейските им господари. Петър Кънев е послушал това, което са му казали от Европа.

Тези хора превърнаха БСП в един политически кьорфишек . Знаете тяхната позиция за военно техническата помощ, знаете как гласува за зелените сертификати, знаете тяхната позиция  за всичко се спуска от ЕС -безпрекословно изпълнение. Куриозното в случая е, че Петър Кънев е председател и на групата с приятелство с Русия и същия човек еднолично саботира руската страна, като това не е политическа организация, а за икономическо сътрудничество”, заяви още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати