Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане“ искат референдум по темата за РС Македония

Политика

„Възраждане“ искат референдум по темата за РС Македония

Възраждане искат референдум по темата за РС Македония - Tribune.bg
Снимка:

„Има една тема, по която има 100-процентов консенсус в нашето общество - Македония. Има 100-процентов консенсус, че не трябва да се да прави отстъп, по един кървав македонски въпрос, в който България е дала стотици хиляди жертви и е водила 5 войни“. Това заяви в декларация председателят на „Възраждане" Костадин Костадинов от парламентарната трибуна.

Той подчерта, че българското общество е категорично, че не трябва да се правят отстъпки за българската история, език и култура.

„Но вчера стана ясно, че има разлом, но не в обществото, а в управляващата коалиция. Явно има разминавания в коалицията за вдигане на ветото за Македония.

Тъй като това е тревожно, от „Възраждане“ искаме референдум. Референдум, какъвто не беше проведен за членството ни в ЕС и НАТО. Глас народен, глас Божи - да се разбере българите одобряват ли намеренията на премиера. Допитването ще даде максимално голяма представителност“, заяви Костадинов.

Лидерът на „Възраждане“ подчерта още, че референдумът няма да струва скъпо, много по-скъпо ще струва продажбата на българската национална чест и достойнство. „Това няма да е компромис, а предателство“, завърши Костадин Костадинов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати