Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане“ ще поиска анулиране на решението на НС, с което дава мандат на кабинета за вдигане на ветото за РСМ

Политика

„Възраждане“ ще поиска анулиране на решението на НС, с което дава мандат на кабинета за вдигане на ветото за РСМ

Възраждане ще поиска анулиране на решението на НС, с което дава мандат на кабинета за вдигане на ветото за РСМ - Tribune.bg
Снимка:

Партия „Възраждане“ ще поиска анулиране на решението на парламента, с което дава мандат на правителството за подкрепа на френското предложение за Република Северна Македония (РСМ) и вдигане на ветото за преговорите ѝ за членство в Европейския съюз (ЕС), посочи в декларация от името на парламентарната група лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Той настоя Министерство на външните работи да запознае депутатите с последните промени на френския президент, които Макрон определи като „компромис на компромиса“.

"Ще настояваме българският парламент да анулира решението си, докато не се уточнят всички обстоятелства около ревизираното еднолично от Макрон предложение", изтъкна Костадинов. Лидерът на "Възраждане" напомни, че изразът „гаранция – Франция“ за пореден път се е потвърдил.

Костадинов декларира от трибуната, че "Възраждане" ще сезират прокуратурата относно решението на министър-председателя в оставка Кирил Петков за експулсирането на 70-те руски дипломати.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети