Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вебер отново шеф на групата на ЕНП, Андрей Ковачев му е заместник

Политика

Вебер отново шеф на групата на ЕНП, Андрей Ковачев му е заместник

Вебер отново шеф на групата на ЕНП, Андрей Ковачев му е заместник - Tribune.bg
Снимка:

Това е признание за активната роля на ГЕРБ в най-голямото европейско политическо семейство, категоричен е българският евродепутат

Без изненади – председател на парламентарната група на Европейската народна партия ще остане Манфред Вебер. Това беше решено с почти пълно единодушие на заседание на ЕНП.

Германецът потвърди, че той остава и водещата кандидатура на партията за председател на ЕК.

Д-р Андрей Ковачев беше избран за един от заместниците на Вебер в председателството на най-голямата политическа група в Европейския парламент.

„Благодаря на моите колеги за гласуваното доверие! Това е признание за активната роля на ГЕРБ в най-голямото европейско политическо семейство и за работата на цялата българска делегация в Групата на ЕНП. Благодарение на убедителната ни победа на европейските избори и твърдия проевропейски курс на правителството на премиера Бойко Борисов, гласът на България ще продължи да се чува силно в Европейския парламент. Успешното българско председателство на Съвета на ЕС и политическото лидерство на българския еврокомисар Мария Габриел по една важна тема като цифровата икономика показват, че ние сме фактор в европейската политика“, заяви Ковачев, цитиран от БНР.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети