Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вебер: Преди Румъния беше пред България, сега е обратното – те са спънката за Шенген

Политика

Вебер: Преди Румъния беше пред България, сега е обратното – те са спънката за Шенген

Вебер: Преди Румъния беше пред България, сега е обратното – те са спънката за Шенген - Tribune.bg
Снимка:

Италия да се учи от Борисов и българите как се пазят граници

„България инвестира много, за да увеличи сигурността по границите. Италия може да научи много от това, което направиха Бойко Борисов и българите на българо-турската граница. Вие покрихте всички критерии за присъединяване към Шенген. В последните години винаги е имало периоди, когато Румъния е била напред, както сега напред е България, докато Румъния има корупционно законодателство. Всеки в останалата част на Европа казва: „При такива корупционни закони не можем да позволим Румъния да влезе в Шенген!”. Това е основателен аргумент, но е изключително разочароващо, че България страда от този факт“.

Това заяви в интервю за „24 часа“ лидерът на ЕНП в Европейския парламент и кандидат за председател на Европейската комисия Манфред Вебер.

Той обещава да направи всичко възможно да реши този въпрос.

„Когато стана председател на Еврокомисията, ще направя всичко, за да е сигурно, че България ще влезе в Шенген“, каза той.

Вебер признава, че не може да се направи оценка кога страната ни ще догони европейския стандарт на живот.

„Никой не може да каже колко години са нужни. Трябва да се навакса по отношение на условията на живот в Европа, така че никой да не бъде принуден да напуска родината си, както много българи, румънци, литовци, португалци, гърци са принудени по икономически причини, за да имат по-добри заплати. Да се възползваш от свободата на придвижване, за да си потърсиш нова работа, е чудесно - това е духът на Европа. Но да си принуден да го правиш по икономически причини - това искам да преустановя“, разказа за целите си той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп