Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Манфред Вебер: В България нашият партньор е Бойко Борисов с ГЕРБ

Политика

Манфред Вебер: В България нашият партньор е Бойко Борисов с ГЕРБ

Манфред Вебер: В България нашият партньор е Бойко Борисов с ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

Икономическото развитие на България е изключително, казва кандидатът на ЕНП за председател на ЕК

„Не мисля, че съм на десния бряг на реката. Мисля, че съм в центъра. Аз съм християндемократ, представител съм на най-голямото политическо семейство в Европейския съюз. В България нашият партньор е Бойко Борисов с ГЕРБ. Ние се стараем да донесем следващата стъпка за Европа. Мисля, че сме постигнали добра Европа за момента, например икономическото развитие на България е изключително“. Това заяви пред БТВ кандидатът на ЕНП за председател на ЕК Манфред Вебер.

Той отчита факта, че много хора имат работни места и работната заплата расте.

„Това е в ръцете на европейците, защото имаме избори тази година и ги очакваме с нетърпение. Европа никога не е била обещание, че ще живеем без проблеми. Винаги има проблеми със социалната справедливост в нашите общества, с екологичните въпроси и климатичните промени. Но Европа винаги е била обещание да решим заедно проблемите по възможно най-добрия начин. Да сближим Европа, да чуем българския начин на мислене и да го комбинираме с немския или испанския. Да намерим разбирателство“, призова европолитикът.

Водещият кандидат на ЕНП признава, че разбира разочарованието на българите от въпроса с Шенген.

„Особено, когато става дума за законовите изисквания за Шенген, България се справя страхотно за опазването на външните граници и Бойко Борисов ми показа миналото лято граничния пункт между Турция и България, и трябва да Ви кажа, че граничният контрол в България има по-високо ниво на модернизация от този в Гърция, например. Така че, когато става дума за критериите, България трябва да стане член на Шенгенското пространство и правя каквото мога да подкрепя това“, счита той.

Според Вебер Русия вече не зачита международно право и стандарти.

„Видяхме това в Грузия, виждаме го всеки ден в Украйна и също така в Сирия. Асад оцеля с руски бомби. И много мигранти, които минаха през Турция, през Гърция, до Германия и Австрия, започнаха своето пътуване, защото Русия бомбардираше Сирия. Затова трябва да сме наясно, че Путин е готов да използва военни действия, може дори да го наречем война, за да постигне политическите си цели. Затова Европа трябва да се събуди, Европа трябва да бъде обединена и ясна за този въпрос. После може да предложим на Русия да се върне на масата за преговори. Но аз искам да започна тези разговори от силна позиция, не от слаба такава“, категоричен е Вебер.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Кирил Така е Бойко работи за народа
03.02.2019 22:14 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети