Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Велислава Дърева: „Шат на патката главата“ – така според мен ще завършат тези преговори

Политика

Велислава Дърева: „Шат на патката главата“ – така според мен ще завършат тези преговори

Велислава Дърева: Шат на патката главата – така според мен ще завършат тези преговори - Tribune.bg

„Обидно е за българския народ, който винаги е бил просветен народ, народ на познанието, образован народ. И сега всичко живо седи и чака какво ще каже Слави Трифонов. Обидно ми е.“ Това заяви журналистът Велислава Дърева пред БНР. Това интервю беше обявено едва ли не като че ли ще слезе месия от облаците, допълни тя.

„Всички бяха обявени за виновни. Слави Трифонов интригантстваше, защото никой не може да провери това, което той каза.“ Според нея БСП трябва да направи всичко възможно да проведе преговори и усилието трябва да бъде положено, защото това е важно както за партията, така и за лидера й. Журналистът смята, че не сме Белгия, която може да понесе година и половина да няма правителство.  

„Шат на патката главата“ – така според мен ще завършат тези преговори. „7-8 и ще си паднала“. Тези послания са особено ясни от снощното интервю. Тези послания са послания към БСП, към ДБ и всички останали. Сега се търси някой, който да е много виновен за всички тези провали - първи избори, втори избори, идват трети избори...“

„Всички се държаха страшно безотговорно, особено в 45-ия парламент. Непрекъснато някой се прави на по-голям протестър от другите. Няма да стане така. Политиката не е игра и държавата не е играчка. Да си депутат не е игра“, коментира Велислава Дърева и допълни, че хората са изгубили всякаква надежда.

В момента има само една институция, която фокусира очаквания – президентската, подчерта Велислава Дърева. „Поне до момента не сме видели конкуренция. Войната срещу президента се води от много време, откакто беше избран. Тази война я водят ГЕРБ, ДПС. Слави Трифонов, както уж подкрепя президента, всъщност работи срещу него. Президентът не бива „да спи на това ухо“ – огромния си рейтинг, предупреди Дървеа. „Защото е като в изтребителя. Да не изключи на таблото някоя лампичка. Той много добре разбира всичко това“, допълни още Дърева.

По темата с лансираната идея за партия на Кирил Петков и Асен Василев журналистът изрази предположение, че „хората, които лансират тази теза, те са свързани с такъв проект и може би им се иска да стане“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп