Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Велизар Енчев: Визитата на Петков в РСМ точно утре е неуместна

Политика

Велизар Енчев: Визитата на Петков в РСМ точно утре е неуместна

Велизар Енчев: Визитата на Петков в РСМ точно утре е неуместна - Tribune.bg
Снимка:

Визитата на премиера Кирил Петков в РСМ точно в утрешния ден е неуместна. Преди пет дни от канцеларията на държавния глава на Македония Стево Пендаровски обявиха, че планира да проведе среща със сепаратистката организация ОМО „Илинден“. Това е погазване на договора от 2017 година и на червена линия, поставена в рамковата позиция на нашето правителство от 2019 година... Само заради това посещението утре трябва да бъде отложено“.  Това коментира пред БНР международният анализатор Велизар Енчев. 

По думите му главният проблем в българо-македонските отношения е престроената ни история и македонизираното българско културно-историческо наследство.

„Да не си въобразяваме, че с пет работни групи ще преодолеем главния проблем. Главният проблем е историята. Натискът от САЩ и Европа е друга тема, но това не е нищо ново от последните 70 години. Вече допуснахме генерална грешка през 2017 година, когато дадохме съгласието си за членството на Македония в НАТО“, допълни той.  

„Политическият оптимизъм на Кирил Петков граничи с наивизма. Трябва да си много наивен, изобщо да не познаваш историята, за да смяташ, че за 6 месеца можеш да разрешиш проблеми, нерешени през последните 100 години“, категоричен беше Енчев.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети