Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Венко Сабрутев: От ПП предлагаме намаляване на ДДС ставката на парното от 20% на 9%

Политика

Венко Сабрутев: От ПП предлагаме намаляване на ДДС ставката на парното от 20% на 9%

Венко Сабрутев: От ПП предлагаме намаляване на ДДС ставката на парното от 20% на 9% - Tribune.bg
Снимка:

Ще настояваме да бъде приет пакет от 14 мерки, които целят да подпомогнат бизнеса и да се увеличат доходите на най-засегнатите от инфлацията хора, посочи Сабрутев

„Очакваме с евтините доставки на азерския газ, както и с тези на втечнен газ от САЩ, както и с мерките, които ще предприеме правителството – цената на парното минимум да се задържи, а дори и да спадне“. Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на Комисията по бюджет и финанси от „Продължаваме промяната“ Венко Сабрутев.

По думите му от ПП предлагат намаляване на ДДС ставката на парното от 20 на 9 процента.

„Това ще намали цената за крайните потребители с 11 процента. 55 на сто от това, което формира цената на парното е природният газ. Както знаете премиерът договори два танкера със синьо гориво на цена под тази на „Газпром“, които трябва да покрият потреблението за следващите два месеца. Беше договорено и стартиране на средносрочни и дългосрочни договори за нови доставки. Допълнително в микса ще се включи и азерският газ, който е на драстично по-ниски цени – 25 лева на мегаватчас“, посочи той.

„От „Продължаваме промяната“ ще настояваме да бъде приет пакет от 14 мерки, които целят да подпомогнат бизнеса и да се увеличат доходите на най-засегнатите от инфлацията хора. Мерките са насочени към трите основни фактора, увеличаващи инфлацията – високите цени на тока, газа и горивата. Мерки има и за вдигане на доходите, тъй като най-добрата антиинфлационна мярка е тази“, категоричен е Сабрутев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати